УКР РУС

Друга ліга: Поділля зрівнялось з лідером, Кривбас познущався з Енергії, Діназ відібрав перемогу у Карпат Галич

1 травня 2021 Читать на русском

У суботу у 20-му турі Першої ліги відбулось кілька поєдинків. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Друга ліга, 20–й тур

Карпати Галич – Діназ – 1:1

Голи: Хомченко, 85 – Бовтрук, 90+2

Поділля – Нива Вінниця – 2:0

Голи: Карпенко, 29, Селбек, 84

Вилучення: Хохлов, 83 (Нива В)

Чернігів – Буковина – 2:1

Голи: Мчедлішвілі, 43, Сердюк, 90 – Калайтан, 53

Вилучення: Орнат, 48 (Буковина)

Кривбас – Енергія – 5:0

Голи: Черній, 24 (пен), Рябов, 32, Збунь, 54, Горват, 69, Заїменко, 79

Рубікон – Оболонь-2 – 1:2

Голи: Довідайтіс, 63 – Скідан, 25, Василенко, 48

У першому матчі дня зійшлись галицькі Карпати та вишгородський Діназ. Сусіди по турнірній таблиці провели весь матч у запеклій боротьбі. Оборона обох команд працювала краще за напад. Гості були ближчими до взяття воріт, однак фортуна була на боці Карпат. Вистоявши під натиском Діназа галичани за п'ять хвилин до завершення матчу провели стрімку атаку і Віктор Хомченко з другої спроби влучним пострілом у дев'ятку вивів господарів вперед. Вже у доданий час Діназ таки зумів зрівняти – Вадим Бовтрук скористався помилкою Назара Вербного, який пропустив м'яч поміж ніг після прострілу з лівого флангу, і врятував для команди одне очко.

Неймовірний промах по порожніх воротах і автогол, який важко пояснити – матч Першої ліги насмішив курйозами

Поділлю на фоні нічиєї галицьких Карпат треба було перемагати, аби не вилетіти із боротьби за перші місця. Команда з Хмельницького ще у першому таймі впевнено лідирувала та забила, а на останніх хвилинах зустрічі поставила жирну крапку, відзначившись вдруге. Поділля повернуло собі другу сходинку групи А, яку тимчасово окупували Карпати, та зрівнялось з очками з лідером – Ужгородом. В обох тепер по 41 балу.

Чернігів та Буковина видали напружений поєдинок. До 90 хвилини рахунок був нічийним (1:1), але Сердюк мав інші плани. На останніх миттєвостях матчу він забив та виборов перемогу Чернігову, який розташувався 9–м. Буковина залишилась 6–ю.

Оболонь–2 та Рубікон, які є сусідами майже на дні турнірної таблиці, показали цікавий футбол. Кияни переважали господарів у два м'ячі вже в дебюті другого тайму, Рубікон ж зумів відповісти лише одним взяттям воріт.

Закривали ігровий день Кривбас та Енергія. Два голи у першій 45–хвилинці та ще три у другій подарували криворіжцям впевнені 3 очки. Кривбас повернувся на 2 сходинку групи Б з 40 заліковими балами, Енергія має 18 пунктів та йде шостою.

Друга ліга: Метал несеться у вищий дивізіон, Карпати втратили перемогу над Чайкою, Металург здолав Балкани