УКР РУС

"Дипломатія, а не ультиматум": Буряк поділився простим кадровим рецептом для виїзної перемоги над Боснією

13 жовтня 2021 Читать на русском

Колишній головний тренер збірної України Леонід Буряк змалював ідеальний варіант підготовки до вирішального матчу кваліфікації до чемпіонату світу-2022.

"В останньому матчі відбору нам потрібно вигравати і, думаю, треба все ж ризикнути – вийти з перших хвилин з двома нападниками. Склад у нас якісний, все нормально, за винятком одного – необхідно повернути в збірну України Маліновського.

Україна – Боснія і Герцеговина: вболівальники обрали "Лева" матчу кваліфікації до ЧС-2022

Руслан – гравець неординарний, виступає в Серії А, найкращим там визнається. Розкидатися такими футболістами ми не можемо. Потрібно ввімкнути дипломатію, а не висувати ультиматум. Маліновський, Зінченко, Ярмоленко, Пятов – це кістяк національної команди, на них все тримається.
Нам потрібно боротися до кінця за друге місце. Франція першу позицію нікому не віддасть. Не думаю, що французи втратять очки в матчах з Казахстаном і Фінляндією.

Вважаю, що навіть якби ми виграли у Львові у боснійців, все одно доля другого місця вирішувалася б у виїзному поєдинку – в Боснії і Герцеговині. Безумовно, шоста нічия збірної України у відбірковому турнірі – це вже проблема. Я дивився регламент кваліфікації ЧС-2022 – він дуже складний, там непросто буде прорахувати свою вигоду навіть з другого місця. Однак, упевнений, нам необхідно заспокоїтися і розібратися у всьому. У заключному матчі відбору нас чекає фінал, і його потрібно виграти", – резюмував фахівець у коментарі Footboom.

Нагадаємо, що збірна України напередодні не втримала перемогу над боснійцями. "Синьо-жовті" посідають 2-ге місце в групі D кваліфікації, маючи в активі 9 очок. Далі йдуть фіни (8 пунктів) і боснійці (7 очок), які провели на матч менше.

ЧС-2022: плей-офф буде пеклом для України, перші учасники Мундіалю, Італія та Іспанія тремтять, погляд за межі Європи