УКР РУС

Динамо – Верес: Луческу дебютує з розгрому, Супряга і Дуелунд – головні переможці, клас українців, таємниця Циганкова

7 серпня 2020 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Динамо здолало Верес (3:0) у контрольному матчі. Це перша гра під керівництвом Мірчі Луческу. Рахунок і огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Товариський матч 7 серпня 2020

Динамо – Верес – 3:0

Голи: Дуелунд, 6, Супряга, 16, Де Пена, 52

Динамо (1 тайм): Бойко, Тимчик, Забарний, Сирота, Караваєв, Сидорчук, Шепелєв, Буяльський, Лєднєв, Дуелунд, Супряга

(2 тайм): Бущан, Тимчик, Сидорчук (Забарний, 68), Сирота, Вантух, Андрієвський, Буяльський (Жерсон, 68), Булеца, Цітаішвілі, де Пена, Соль.

Верес: Когут, Пінчук, Махнєв, Гончаренко, Солдат, Петько, Кучеров, Хоцяновський, Соломка, Панасенко, Шестаков

Динамо продовжує підготовку до нового сезону та Суперкубка України. Цього разу Мірча Луческу проводить свій дебютний товариський матч. У суперниках друголіговий Верес, який тренує його колишній підопічний часів роботи в Шахтарі Юрій Вірт. За неофіційною інформацією, далі на киян чекають спаринги проти Олімпіка, Десни та Колоса.

Впевнений дебют Луческу у відео голів і огляді матчу Динамо – Верес

В умовах суворої і не дуже зрозумілої секретності кияни стартують з двох швидких голів. Уже на 6-й хвилині динамівці забили перший м'яч при Луческу, а на 15-й подвоїли перевагу. Імена гравців, які відзначилися, також тримають у глибокій таємниці – на базу клубу не тільки журналістів не допустили, а й офіційний сайт не веде хоча б протокольної трансляції, як це було заведено раніше. За кілька хвилин до перерви Верес міг скорочувати розрив. Захисники проґавили гравця на стандарті, Бойко невпевнено зіграв на виході, але удар пройшов вище. Тож за підсумками 45 хвилин 2:0 на користь киян.

За неофіційною інформацією перші голи при екс-наставнику Шахтаря забили Дуелунд та Супряга. Ціною надзусиль "Футбол 24" вдалося з'ясувати доволі омолоджений стартовий склад Динамо: Бойко – Тимчик, Забарний, Сирота, Караваєв – Сидорчук, Шепелєв – Лєднєв, Буяльський, Дуелунд – Супряга. Відзначаємо, що в цій основі гравці, які повернулися із Зорі, обидва центральні захисники фактично ще з молодіжки, а також 3 атакувальні хавбеки. Очевидно, Дуелунд та Лєднєв грають по флангу.

Після перерви Динамо продовжило контролювати гру. Карлос Де Пена, який вийшов на другий тайм, відзначився орієнтовно на 54-й хвилині. Міг уругвайський хавбек забити і зі штрафного, потягнув голкіпер. Відзначаємо і появу іншого вінгера Георгія Цітаішвілі. Також після перерви помічаємо Франа Соля в нападі, а також Сергія Булецу в центрі поля. Ще один цікавий нюанс. Матч завершився о 19:42, хоча розпочався о 18:02.

Добротний матч Супряги, на якого Луческу поставив з перших хвилин. Владислав спочатку з гострого кута замикав простріл Лєднєва, який вийшов на правий фланг атаки, воротар парирував – Дуелунд добив. Згодом же Владислав реалізував закидання Шепелєва з половини поля киян. Воротар намагався зіграти на виході, але проскочив повз, і молодіжний чемпіон світу, який повернувся з оренди в СК Дніпро-1, реалізував момент. Другий після Циганкова за системою гол плюс пас (9+8 у всіх турнірах попереднього сезону) Де Пена реалізував навіс Цітаішвілі, якому Сидорчук розрізним пасом кинув снаряд у фланг.

Циганкова готують на трансфер? Лєднєва і Цітаівішілі може вистачити

Це вже навіть не смішно. Віктор продовжує випадати зі складу на матчі, в яких динамівці готуються до нового сезону. Чи то чергова загадкова травма (більшість з них чомусь трапляються в літнє чи зимове міжсезоння), чи то кияни ведуть перемовини про трансфер, а може, Луческу просто хоче переконатися, що життя без найбільш продуктивного гравця атаки можливе. Сьогодні Лєднєв моментами непогано і впевнено діяв на правому фланзі, хоча за тими наявними нарізками відео не скажеш, щоб дуже часто загострював.

Богдан у Зорі переважно грав "десятку", але тут Луческу, схоже, бачить досвідченого Буяльського. Віталій і Дуелунд, до слова, в одному з моментів завадили один одному пробити після націленого прострілу Тимчика. Містер зіткнувся з проблемою, як розташувати всіх атакувальних хавбеків одночасно на полі. Лєднєва сьогодні перевів праворуч, де він феєрив ще в Юнацькій лізі УЄФА, але відтоді минув не один сезон, а в Зорі частіше виходив на лівий фланг, а не протилежний. Після перерви зіграв Цітаішвілі. Віддав гольовий пас, традиційно пробив здалеку, намагався зміщуватися в центр на швидкості, заробляючи гострі стандарти.

Соль знову втрачає, Супряга виграє, молоді чемпіони світу та Дуелунд дають надію

Вихованець Реала і тут примудрився розбазарити 2 класні моменти. Спочатку програв захиснику в момент, коли потрібно було розстрілювати ворота метрів з 11, а потім головою з меж воротарського дав вище. Супряга виявився значно активнішим, зробивши 2 голи. Владислав має довіру тренерського штабу. Після його гола з-за бокової лінії почулося виразне "Браво", це підбадьорює. Солю ж потрібно працювати над впевненістю. Моменти ніби й знаходить, але грає не як хижак. Бракує і взаєморозуміння, особливо при контратаках.

Що сподобалося, це довіра до Дуелунда. Луческу навіть прикрикнув на Міккі, аби той помітив його позитивний сигнал – палець вверх. Данець непогано почувався на лівому фланзі атаки, хоча його виразно тягнуло в центр, звідки й забив. Це дуже перспективна опція, яку попередні тренери Динамо стабільно ігнорували. Будь-яка невдача Дуелунда раніше провокувала за собою ігнор наставників не на 1 матч. Тепер має бути інакше. Сподобалися чемпіони світу Булеца, Супряга, Цітаішвілі. Цікаво, гостро, натхненно. Буяльський сів глибше, коли вийшов Сергій. Булеца, який також повернувся з Дніпра, міг ставати асистентом, але Тимчик програв дуель голкіперу.

Шепелєв і Де Пена залишаються героями, в обороні проблеми та експерименти

Карлос вкотре виходить, ледь не миттєво забиває і показує себе корисним джокером, цікавим виконавцем стандартів. Володимир віддав розкішний гольовий пас на Супрягу. При Луческу Шепелєв може нарешті вирости в того лідера середини поля, до рівня якого постійного чогось не вистачало. Найкращий асистент Динамо минулого сезону (8 гольових пасів) знову показав своє уміння, зробивши гол з нічого.

Верес не створив практично нічого, але Сирота та Забарний примудрилися програти другий поверх і дозволити пробити з розстрільної дистанції на стандарті. Намагалися київські центрбеки і грати дальніми пасами на атаку, моментами непогано. Відзначаємо, що в обороні вийшли насамперед молоді, а потім у центрі навіть спробували Сидорчука. Крайнім захисникам Тимчику і Вантуху теж до 23 років, свої гольові моменти вони створювали і втрачали. Не було всіх основних оборонців останнього сезону: Кендзьора, Попов, Шабанов і Миколенко не зіграли жодної хвилини. Мабуть, через проблеми зі здоров'ям.

Хто з вихованців Динамо отримає шанс у команді Луческу? Є шість найімовірніших кандидатів