УКР РУС

Динамо – Нью-Інгленд Революшн: капітан і захист розчаровують, 3 гравці на плюс, 4 – в мінус

6 лютого 2019 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Динамо програло Нью-Інгленд Революшн свій 3-й поєдинок останнього іспанського збору перед відновленням офіційного сезону. Рахунок і детальний огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Товариський матч

Динамо – Нью-Інгленд Революшн – 1:3

Голи: Русин, 34 – Агудело, 55, Хіль, 68, Фагундес, 88

Динамо: Бущан (Маханьков, 46) – Смирний, Шабанов, Алібеков (Микита Кравченко, 61), Сідклей – Сидорчук, Шепелєв – Гармаш – Буено, Русин, Андрієвський

Час початку гри було змінено. Матч, як і онлайн-трансляція Динамо – Нью-Інгленд Революшн на "Футбол 24", стартував о 16:00 за київським часом, а не 17-й, як було заплановано раніше. За підсумками останного сезону МЛС американський клуб посів 8-е місце у Східній конференції, не вийшовши до стадії плей-офф.

Динамо – Нью-Інгленд Революшн –1:3 – відео голів та огляд матчу

Уже на 1-й хвилині класна атака Динамо завершувалась подвійним ударом з меж воротарського. Після навісу Андрієвського з лівого флангу спочатку Русин головою, а потім Буено на добиванні не змогли прошити воротаря і захисника американців. Згодом Русин продовжив гострий пас Гармаша прострілом на дальню стійку, в яку врізався Буено, не встигнувши до м'яча. Після 23-хвилинної паузи (все йшло добре, поки не виникали проблеми з останнім пасом) новий момент прийшов завдяки м'якому навісу Смирного на Русина. Назарій вирішив пробити через себе, і з рикошетом снаряд перелетів ворота.

Молодий український форвард усе ж відзначився. На 34-й Гармаш виконав простріл на дальню стійку, а Русин її безперешкодно замкнув. Нью-Інгленд так і не спромігся створити бодай якийсь момент за весь тайм, а динамівці могли збільшувати перевагу. Спрацювала болячка з матчу проти Естерсунда – вкотре удар на себе прийняла поперечина. Це Шепелєв, який розпочав і гольову атаку, спробував повторити щось подібне на протилежному фланзі. Після його пасу Андрієвський зліва вирізав у напрямку Буено та Русина, а круглому дещицю не вистачило, аби опинитись у сітці.

На старті другого тайму єдиний форвард киян у старті своїм пресингом змусив помилитись голкіпера, а Гармаш красиво впав у боротьбі з захисником. Утім Андрієвський з пенальті влучив у голкіпера і далі у стійку. Суперник же забив із по суті першого ж влучного удару. Агудело на 55-й хвилині випередив Шабанова, якого залишили опікати двох суперників. Представники МЛС розійшлися – з ударом на 59-й впорався Маханьков. Гармашу для гідної відповіді не вистачило сили удару. Буено спробував перекинути воротаря – майже вийшло, але вище. Американці вийшли вперед завдяки дальньому удару на 68-й. Не скажеш, що це був найважчий постріл з можливих.

Гармаш знайшов у штрафному Кравченка, проте удар у дотик просвистів над воротами. Ще один удар після навісу з правого флангу парирував голкіпер, а Буено на добиванні знову не вистачило різкості. Той же Вітор взяв гру на себе, хитнувши суперника, однак і цього разу голкіпер "революціонерів" витягнув м'яч з кута. Андрієвський зі штрафного ледь не від бокової лінії підступно закрутив у ближній – воротар не дрімав. Наприкінці зустрічі Шабанов дозволив Фагундесу обіграти себе один в один, а потім технічно викрутити у дальній.

Сидорчук – від капітана до великого невідомого

Один центральний півзахисник, якого останнім часом вивели з основи і критикували вболівальники, показав, що досі не втратив своїх позитивних рис і ще може поборотись за місце у старті. Хтозна, можливо, Денис Гармаш виглядав настільки оптимістично ще й на фоні чергової сіренької гри капітана Динамо. Не без помилок і технічного браку, але жваво, креативно і з гарним ставлення. Натомість Сергій Сидорчук не встигав допомогти в захисті – перший гол ще й на його совісті, загубив забігання гравця за спиною. Не краще виглядав і в атаці, неодноразово дивуючи короткими пасами в центрі поля точно в ноги супернику. Знову довів, що тренерському штабові ризиковано робити на нього ставку. Це як мінімум. Якщо ж надійде вигідна пропозиція, капітана, схоже, спокійно можна відпускати.

Алібеков, Андрієвський і Русин награли на плюс

Якщо когось і виділяти, то двох 20-річних і третього не дуже й ветерана. У кожній з ліній навіть на фоні провалу результату хтось та й сподобався. Передачі Алібекова відкривають цікаві шляхи для атаки, адже він не намагається грати просто і нудно. Ахмед – класний варіант для центрального захисника з першим пасом. Не гірше він виглядає і на позиції опорника, але там таке перенаселення, що шансів малувато. Номінальний півзахисник повинен отримувати більше шансів. Хай навіть коштом досвідченіших українців чи легіонерів.

Основний вагомий мінус – те, як завівся після жорсткої боротьби суперника. Штовхнув одного в груди, іншого, завівся на рівному місці – і це у товариській грі! Не красиво так і не хотілося б повторення тернистого шляху Гармаша чи Хачеріді у плані дисципліни на полі.

Андрієвський виглядає дуже непогано як виконувач стандартів. Не зіпсував каші на фланзі Вербіча, хоча екс-гравець Зорі – зовсім не дриблер та органічніше виглядає в центрі поля. Гравець з мисленням і ударом, боротьби не боїться. Пас, комбінаційні навики і бачення поля присутні. Йому також потрібно більше і стабільніше довіряти.

Русин забив 1, а міг ще. Еквілібристичний удар ножицями, виграш боротьби на другому поверсі. Як варіант, Назарій міг би допомогти тому ж Солю, граючи легкого форварда, хоча Хацкевич і віддає перевагу насиченню центра поля замість дуету нападників. Швидкий, кусючий, з вмінням пресингувати не гірше за Бєсєдіна, але кращим гольовим чуттям. У своїй грі схожий на Сергія Реброва. Назарію не вистачає часу на полі та стабільної ефективної гри – голи то забиває, але все ж і втрачає вдосталь моментів.

Шабанов, Маханьков і Сідклей також на мінус

Вийти на заміну в матчі проти суперника, який майже не атакував, і пропустити повну торбу голів. Таке резюме гри молодого голкіпера. Маханьков як мінімум міг би краще зіграти в моменті з другим пропущеним. М'яч зовсім не летів у кут. Лише 1 пристойний сейв: перспективи замахнутись навіть на місце першого запасного воротаря – мізерні.

Шабанов легко розклеюється. Навіть в Олімпіку в Артема бували голи, пропущені через недостатній індивідуальний клас. А останнім часом помилки стають для нього буденністю. Якщо за перший гол може розділити відповідальність із Сидорчуком, то третій – це щось за межею добра і зла. Дати себе пройти настільки знущально і легко – неприпустимо для гравців такого клубу.

Сідклей на позиції лівого захисника, схоже, остаточно програє конкуренцію Миколенку. Ні в атаці, ні в захисті особливо не виходило. Постійно тягнуло вперед, але бували у бразильця значно кращі матчі. Принаймні в поєднанні з цим складом Сіді не працює. А сам факт того, що він опинився у наскрізь резервному варіанті, дає чіткий сигнал. Може, це чутки про інтерес з Бразилії так вплинули. А може, Сідклей просто не готовий вигризати місце у старті за умов жорсткої конкуренції.

Нагадаємо, на своєму другому зборі трохи раніше Динамо розгромило ЦСКА та зіграло внічию з Естерсундом. На першому ж команда Хацкевича по одному разу виграла, підписала мирову і програла. Кияни активно готуються до матчів 1/16 Ліги Європи проти Олімпіакоса, які пройдуть 14-го і 21-го лютого.