УКР РУС

Інтер розтрощив Динамо: трагікомедія помилок, блідий Циганков, тривога перед Лігою чемпіонів посилюється

14 серпня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

Динамо Київ зустрічалося з міланським Інтером у черговому спарингу в рамках підготовки до Ліги чемпіонів. Читайте звіт про матч на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Товариський матч

Динамо – Інтер – 0:3

Голи: Барелла, 13, Джеко, 34, Сенсі, 60

Динамо: Бущан (Бойко, 46), Караваєв (Антюх, 84), Сирота (Шабанов, 84), Забарний (Тимчик, 65), Кендзьора, Сидорчук (Андрієвський, 65), Шапаренко (Шепелєв, 65), Лєднєв (Гармаш, 46), Жерсон (Де Пена, 46), Циганков (Сідклей, 46), Рамірес (Кулач, 46, Вербіч, 84)

Інтер: Хандановіч (Раду, 73), Де Врей (Раноккія, 73), Шкріняр (Д'Амброзіо, 73), Бастоні (Коларов, 73), Дарміан (Занотті, 81), Перішіч (Ді Марко, 62), Брозовіч (Агуме, 81), Барелла (Весіно, 62), Сенсі (Відаль, 62), Чалханоглу (Сальседо, 81), Джеко (Пінамонті, 46)

Інтер одразу окреслив свою перевагу. На 5-ій хвилині Бущану довелося добряче попрацювати після удару Барелли – витягнув м’яч з-під поперечки. Епізоду передувала помилка українського голкіпера, який віддав невдалу передачу. Подача кутового – і киян пробачає де Врей, не влучивши з кількох метрів. Зрештою, "нерадзуррі" досягнули бажаного на 13-ій хвилині. Красива атака у 5-6 передач в дотик закрутила голови українцям, а Барелла чітко пробив з лінії штрафного у самісінький кутик – 0:1.

Динамо – Інтер: онлайн-відеотрансляція матчу

Гра дещо заспокоїлася, щоправда, Чалханоглу та Сенсі періодично тримали Бущана у напрузі, обстрілюючи ворота здалеку. На 21-ій хвилині Динамо навіть зуміло огризнутися: Циганков непогано знайшов Раміреса у штрафному майданчику, але удар форварда заблокували.

Зрештою, на 34-ій хвилині Інтер майстерно підловив киян на контратаці. Джеко, для якого це перший матч за міланський клуб, виграв забіг на швидкість у Кендзьори, прокинув м’яч повз Бущана і знущальницьки покотив у порожні. Ветеран топ-класу! 0:2.

Після голу Інтер традиційно взяв паузу, люб’язно дозволивши супернику трішки поатакувати. Динамо обмежилося невдалими ударами Жерсона та Раміреса повз ворота. Дуже слабкий перший тайм у виконанні команди Луческу.

Вишукані коктейлі на основі преміальної Żubrówka Czarna – ідеальне доповнення до матчів Ліги чемпіонів! Дізнатись більше про Zubrowka Czarna та коктейлі тут.

Висновки не забарилися. Тренерський штаб Динамо зробив по перерві одразу 5 замін, повністю освіживши атакувальну лінію. Проте парад помилок у захисті продовжився. Двічі упродовж хвилини міг забивати Барелла – двічі зреагував свіжий Бойко. На 56-ій хвилині шикарну багатоходівку завершував Чалханоглу – з лінії воріт вибив хтось із захисників. Але на 60-ій ні оборона, ні Бойко не впоралися із незручним ударом Сенсі – від рук кіпера м’яч закотився у сітку. Розгром!

Сімоне Індзагі остаточно видихнув і розпочав масовані заміни, давши пограти як молоді, так і ветеранам – Відалю та Коларову. Гра міланців дещо розладналася, з’явилися вільні зони, тож на 70-ій хвилині Караваєв завдав першого удару Динамо у площину воріт, кіпер був на місці. Через 12 хвилин відповів уже Інтер: Пінамонті, який замінив Джеко, потужним ударом влучив у поперечку. Перед фінальним свистком Бойко виконав ще один сейв після спроби Д'Амброзіо.

Гра в одні ворота

Спаринг у передмісті Мілана мав зміст до 60-ї хвилини, коли Сенсі встановив остаточний рахунок і відкрив шлюзи для масових замін. Все, що було далі, аналізувати важко – плутанина, розриви між лініями у виконанні обох команд, сумбур, кавардак.

Найбільш показовим, звісно, став перший тайм, який засвідчив колосальний розрив у класі між Інтером та Динамо. Італійці грали спокійно, впевнено, упівсили, дотримуючись ігрової аритмії – відносний спокій змінювався раптовими вибухами активності, які призводили до пожеж в обороні динамівців.

Гол Барелли – наслідок естетичного швидкого розіграшу в дотик у виконанні Перішіча, Джеко та Сенсі. Оборона киян просто-таки розвалилася, що дозволило чемпіонові Європи спокійно поцілити у кутик воріт.

Гол Джеко – провал усієї команди, яка захопилася атакою. Едін стартував з центра поля і, попри 35-річний вік, легко виграв забіг у Кендзьори. Ну а третій пропущений лише підсвітив прохідний двір, який панував у нашому штрафному майданчику. Оборона дозволила Сенсі пробити двічі. Додайте сюди численні моменти Барелли, Чалханоглу, удар Пінамонті у поперечку і так далі. Усе могло закінчитися з удвічі більшим рахунком – і це не суперечило б логіці подій на полі.

Динамо не готове до Ліги чемпіонів

План Мірчі Луческу дуже простий: завдяки спарингам із серйозними європейськими клубами навіть після закінчення міжсезоння підвести Динамо у якомога кращій готовності до групового етапу ЛЧ. Тобто, кияни повинні не лише втягнутися у ритм двох матчів за тиждень, але й звикнути до топ-опонентів, високих швидкостей тощо, відчути психологічну впевненість. Чемпіон Італії – Інтер – виступав тут фінальною, головною репетицією, яка повинна була засвідчити (або ж ні) потенціал підсиленої літніми трансферами української команди.

Зрозуміло, що лише наївні романтики могли сподіватися на перемогу Динамо у Монці. Насамперед, хотілося побачити конкурентоспроможну гру у виконанні чемпіонів України. І що ми побачили? Повільну оборону, яка розвалюється, тільки-но суперник вмикає швидкість. Прохідний центр поля, який не помічник для захисту, та й атаку не здатний підтримати. Інертні фланги – Циганков і Жерсон провалили перший тайм, тож присіли відпочивати одразу після перерви.

В атаці за м’ячі намагався чіплятись Рамірес, але без підтримки йому важко. Голкіпер Інтера Хандановіч відверто нудьгував, розважаючись тим, що відганяв від себе москітів. Після перерви вийшов Кулач, який не зіграв навіть 45 хвилин – зворотна заміна на Вербіча. Вкотре цікаво: чому знову не довірилися Шкуріну? Запитань багато – усі вони критичні. Хвалити сьогодні не було за що.

Гра Динамо проти міланського гранда нічим не відрізняється від минулорічного виступу команди в Лізі чемпіонів. На фоні Барси і Юве динамівці так само ніяковіли, несміливо атакували і провалювалися в обороні. То звідки братися оптимізму, мовляв, цього разу все буде по-іншому? Упродовж цілого літа команда Луческу жодного разу не перемогла суперника з топ-чемпіонату: Уніон (1:1), Ніцца (1:2), Атлетік (0:1), Інтер (0:3). Це також певний лакмусовий папірець – проти добре організованих команд Динамо, як і раніше, важко.

Динамо спокійно переграло Минай – дебют мрії для Раміреса, шикарний Буяльський і розчарування від Селезньова