УКР РУС

"Динамо – зовсім не велика команда": бельгійські ЗМІ скиглять через поразку в Лізі чемпіонів і звинувачують українця

24 вересня 2020 Читать на русском

Київське Динамо здобуло комфортну гостьову перемогу над Гентом (2:1) у першому матчі плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів. Бельгійські ЗМІ опускають руки та пишуть про місію неможливу в Києві.

Voetbal Nieuws: Холодний душ в Генті

Кампанія "буйволів" у Лізі чемпіонів, схоже, завершиться на стадії четвертого кваліфікаційного раунду. Гент поступився вдома київському Динамо і тепер має небагато шансів, аби пробитись до групового етапу. Матч-відповідь ризикує перетворитись на звичайну формальність, якщо команда Де Декера не зможе покращити свій рівень.

Гент – Динамо: Київ наближає камбек в ЛЧ – жах українських "буйволів", парадоксальні герої та єдина загроза для Луческу

Господарів приголомшив швидкий гол Супряги, який спочатку скасували через офсайд, але втрутився VAR... Далі – ще гірше, адже Яремчук був змушений покинути поле через травму. Лише в середині першого тайму "буйволам" вдалося пересунути гру ближче до воріт суперника. Безус прицілювався здалеку – це був перший небезпечний момент у Гента. Зрештою, тиск господарів завершився голом Кляйндінста, який замінив Яремчука.

Утім, після вилучення Безуса все зламалось. Господарі втратили впевненість у собі, а кияни володіли ініціативою, не створюючи при цьому хороших нагод. Лише на 78-й хвилині чисельною більшістю скористався Де Пена. Неприємний рахунок після першого матчу – в Україні доведеться забивати щонайменше двічі.

HLN: Київське Динамо – зовсім не велика команда

Гент дуже далекий від групового етапу ЛЧ після першої зустрічі з Динамо. Українці перемогли з рахунком 1:2 на Геламко Арена. Команда Луческу тепер – безапеляційний фаворит протистояння. Завдання "буйволів" у Києві можна порівняти з пошуками Святого Грааля – майже неможливо.

"Динамо дуже близьке": Італія смакує Супрягою, агенти Суркіса, Луческу присвятили пісню – до ЛЧ лише півкроку!

Сумно, адже київське Динамо зовсім не велика команда. Гент сам накликав на себе біду, почавши занадто обережно... як просив Де Декер. Куди поділась пристрасть і безстрашний футбол? Господарі опустились занадто низько. Понад півгодини довелося чекати першого пострілу по воротах гостей. До цього часу вони вже перемагали, забив Супряга.

Прикро ще й тому, що Гент видав гідний відрізок в кінці першого тайму, зрівнявши рахунок. Нерозумний Безус отримав дві жовті за три хвилини, а Де Пена виписав смертний вирок господарям. Остання крапля бельгійського натхнення повністю зникла, як і 30 мільйонів євро. Нас чекає Ліга Європи та призначення нового тренера. Геламко Арена жадає побачити нову сильну особистість.

Sporza: Ліга чемпіонів майже недосяжна

У матчі між віце-чемпіонами Бельгії та України ключовим виявився швидкий м'яч гостей на 9-й хвилині. Караваєв з Буяльським розірвали правий фланг оборони Гента, а Супряга провів найлегший гол у кар'єрі. "Буйволи" отямились приблизно через півгодини і навіть зуміли відновити паритет. Кіпер Днамо помилився на виході, дозволивши Кляйндінсту вразити порожні ворота.

Це був промінь надії, але два невчасні підкати Безуса все зіпсували. Понад півгодини Генту довелося грати в меншості. Динамо не сильно напружувалось, однак Де Пені посприяло везіння. Уругваєць отримав м'яча на вбивчій позиції після рикошету. 1:2 майже не залишає бельгійському клубу шансів. Щоб осінь в Лізі чемпіонів стала реальністю, потрібно забивати в Києві... два рази, не менше. Мрія про ЛЧ – майже недосяжна.

"Безуса покарали занадто жорстко": кому симпатизував арбітр, що з Жерсоном і чому Супрязі далеко до Лєвандовскі