УКР РУС

Динамо – Аріс: прес-конференція Луческу – про загрозу відставки, тиск керівництва і втрату провідного гравцяfire

16 серпня 2023 Читать на русском

Головний тренер Динамо Мірча Луческу поділився думками про матч-відповідь кваліфікації Ліги чемпіонів проти Аріса.

"Минулого сезону ми грали у Польщі, там були проблеми з логістикою та переїздами. Був більш тривалий шлях для того, щоб доїхати до місця нашої дислокації. Тому вирішили летіти до Бухареста через Кишинів. Радий повернутися сюди та привезти свою команду. Я приїжджав сюди майже зі всіма командами, які тренував.

"На нас плювали": Луческу готується до реваншу з Арісом через несправедливу поразку Динамо у Лізі конференцій

Радий зараз бути тут із Динамо і грати на новому стадіоні. Дуже сподіваюсь, що завтра глядачі підтримають нас. Ми цього потребуємо. Тиждень тому проти нас грала не лише команда суперника, а й вся грецька публіка, яка не дуже добре поводилася стосовно нас.

Тиск з боку керівництва? Ви багато чого не знаєте. У тому числі і про мій контракт. Які в мене домовленості з клубом та президентом. Так, тиск є, але наша команда одна з тих, у яких найбільше своїх вихованців. З початку війни ми втратили багатьох іноземців. Також був від'їзд українських гравців. Наша молодь потребує адаптації та досвіду. А він набирається через матчі. Є певні проблеми та тиск. Але ми готові до цього. Готуємось до завтрашнього матчу.

Не забувайте, що грецький футбол зараз на підйомі. Панатінаїкос пройшов Марсель у кваліфікації Ліги чемпіонів. Також добре виступив АЕК. Подивіться їх склад. Ви там майже не побачите греків. Там зібрані гравці з міжнародним досвідом із різних країн. Щоб зіграти на належному рівні, нам потрібно бути організованими та мати великий ентузіазм. Це те, що потрібно, щоб бути кращим за суперника.

Аріс зазнав серйозної втрати напередодні матчу-відповіді ЛК з Динамо – гра стане доленосною для Луческу

Хочеться, щоб усі розуміли, чого варта підтримка футболу у цьому випадку. В Україні це розуміють. Дуже складно грати за порожніх трибун, коли немає вболівальників. Важко розпочинати матчі з хвилини мовчання. Наш переїзд до Слоніки тривав 23 години автобусом та літаком. І наш гравець відпросився на похорон брата. Це найскладніший момент.

Тому ці футболісти заслуговують на особливу повагу за те, що вони роблять у цей важкий час. Багато хто зараз на фронті, вони гинуть. Але також багато хто стежить за нашим футболом. У кожного в душі біль та втрата. Тому складно належним чином налаштовуватись на матчі.

Чи всі готові грати? Усі готові, за винятком Попова. Має травму. Скоріш за все, його завтра не буде. У п'ятницю вранці ми проводимо тренування у Бухаресті, а потім їдемо до аеропорту. Потім через Кишинів летимо до Одеси", – наводить слова Луческу Динамомания.

Динамо стартувало в Лізі конференцій з поразки від Аріса – клоунада захисників, Бущан дарує надію, питання до арбітра