УКР РУС

Черкасова здобула бронзу, невдача Бех-Романчук та дебют Беленюка – результати одинадцятого дня Олімпіади

3 серпня 2021 Читать на русском

В 11 день Олімпійських ігор у Токіо спортсменам збірної України поки не вдалося завоювати жодної медалі.

Легкоатлетка Тетяна Мельник посіла останнє 8-е місце у олімпійському забігу на 400 метрів серед жінок. Отож, українка не пройшла до півфіналу змагань, вона покине Токіо.

Веслувальники на каное-двійці (1000 метрів) Павло Алтухов та Дмитро Янчук прийшли до фінішу останніми у своєму запливі. Вони не виступлять у фіналі змагань. Цікаво, що у чвертьфіналі атлети посіли 2-е місце. Раніше Алтухов та Янчук також розкритикували рівень проведення свого турніру у Токіо, порівнявши його з "дитячими змаганнями".

"Був один тир, і той згорів, більше нічого нема", – український чемпіон розкрив причини свого провалу на Олімпіаді

Легкоатлетка зі стрибків у довжину Марина Бех-Романчук посіла п'яте місце у фіналі Олімпіади-2020. Бех-Романчук вдався лише один стрибок з шести (на 6,88 метра), в інших п'яти спортсменка зробила заступ. Під час вирішальних змагань їй допомагав та підтримував чоловік – дворазовий призер Олімпійських ігор у Токіо з плавання Михайло Романчук.

Українському бігуну на 200 метрів Сергію Смелику забракло 0.002 секунди, щоб вийти у півфінал олімпійського турніру. Спортсмен показав свій найкращий результат цього сезону, проте йому не вдалося подолати кваліфікацію.

Перше срібло: Романчук здобув для України шосту медаль Олімпіади

Усі три українські борці – Ірина Коляденко, Жан Беленюк та Парвіз Насібов – подолали своїх перших опонентів та пройшли у півфінал Олімпійських Ігор у Токіо з боротьби. До фіналу ж пробилися тільки Беленюк та Насібов. Вони гарантували собі срібні медалі і поборяться за золото. Коляденко позмагається за бронзову нагороду.

Спортивний гімнаст Петро Пахнюк посів 7-е місце у фіналі змагань на паралельних брусах. Українець набрав 14.533 очок, тоді як золотий медаліст китаєць Цзоу Цзиньюань – 16.233.

Українська борчиня вільного стилю Алла Черкасова (вага до 68 кг) здобула перемогу в фінальному поєдинку за бронзу Олімпійських ігор у Токіо. Черкасова здолала представницю Японії Сару Досьо на перших хвилинах поєдинку та принесла Україні сьому бронзову медаль Олімпіади у Токіо. Раніше атлетка заявляла, що Ігри-2020 стануть останніми у її кар'єрі.

Від Кличка до Усика: українські боксери на Олімпійських іграх