УКР РУС

Челсі забив 7 голів Норвічу й закріпив лідерство в АПЛ, Уотфорд розтрощив Евертон, Лідс врятував нічию з Вулверхемптоном

23 жовтня 2021 Читать на русском

В рамках суботньої програми 9-го туру АПЛ було проведено 5 матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2021/22, 9-й тур

Челсі – Норвіч – 7:0

Голи: Маунт, 8, 84 (пен), 90+1, Хадсон-Одой, 18, Джеймс, 42, Чілвелл, 57, Ааронс, 62 (автогол)

Крістал Пелас – Ньюкасл – 1:1

Голи: Бентеке, 56 – Вілсон, 65

Лідс – Вулверхемптон – 1:1

Голи: Родріго, 90+3 (пен) – Хван Хі Чхан, 5

Саутгемптон – Бернлі – 2:2

Голи: Лівраменто, 42, Броя, 50 – Корне, 13, 58

Евертон – Уотфорд – 2:5

Голи: Девіс, 3, Рішарлісон, 63 – Кінг, 13, 80, 86, Куцка, 78, Бонавентуре, 90+1

Програму дня в АПЛ відкрив поєдинок на Стемфорд Брідж, де Челсі приймав Норвіч. Ніхто не сумнівався у тому, що лондонці влаштують розгром, адже "канарки" не виграли жодного матчу в поточному чемпіонаті, програвши сім з них. Останні надії на сенсацію були вбиті вже на 8-й хвилині зустрічі, коли Маунт прийняв м'яч перед штрафним і потужним ударом в лівий нижній кут відкрив рахунок – до речі, це його перший гол у сезоні.

Арсенал впевнено переміг Астон Віллу, забивши три голи – "каноніри" наблизились до зони ЛЧ на мінімальну відстань

Ще за 10 хвилин Хадсон-Одой подвоїв перевагу господарів, а наприкінці першого тайму Маунт асистував Джеймсу – Ріс вийшов сам на сам з Крулом і перекинув його. 3:0! В другому ж таймі побиття продовжилось: на 57-й хвилині Чілвелл з передачі Ковачіча забив четвертий гол у ворота Норвіча, а на 63-й простріл Хадсона-Одоя у власні ворота підрізав Ааронс. Під кінець зустрічі Маунт ще й встиг хет-трик оформити, реалізувавши пенальті й розстрілявши порожні ворота у контратаці 3-в-1. Фінальний свисток зафіксував перемогу 7:0, внаслідок якої "аристократи" набрали 22 очки й відірвались від другої позиції на 4 залікових бали.

Евертон після поточного туру міг закріпитись у зоні ЛЧ, але для цього у рідних стінах необхідно було перемагати Уотфорд. Мотивація господарів була настільки високою, що вони забили вже на 130-й секунді внаслідок класної передачі від Грея й точного удару Девіса – цей домашній гол "ірисок" став найшвидшим за останні 4 роки. Втім, всього через 10 хвилин гості зрівняли зусиллями Кінга – таким чином, Джошуа перервав 29-матчеву "суху серію" в чемпіонаті.

На перерву команди відправились при 1:1 на табло. Другий тайм Евертон розпочав не так круто, як перший, тож на 60-й хвилині Рафа Бенітес вдався до замін – замість Гордона він випустив Рішарлісона. Цей хід приніс успіх, адже через 172 секунди бразилець замкнув класну подачу від Кіна, забивши другий гол у ворота Уотфорда! Втім, наприкінці зустрічі "іриски" втратили все: на 78-й хвилині Куцка зрівняв рахунок, через 88 секунд Кінг оформив дубль і вивів "оленів" уперед, а на 86-й хвилині Джошуа ще й хет-трик оформив. Крапку в протистоянні поставив гол Бонавентуре в компенсований час. 2:5!

У паралельному матчі Бернлі намагався здобути першу перемогу в сезоні, приїхавши у гості в Саутгемптон і відкривши рахунок вже на 13-й хвилині зустріч – це Корне зіграв на другому поверсі, перестрибнувши захисників і завдавши точного удару. Шоковані господарі довго не могли відігратись, забивши аж перед перервою. Гол провів Лівраменто, який замкнув подачу з кутового. До речі, Валентіно став лишень 4-м футболістом в історії "святих", якому вдалося відзначитись голом в АПЛ у віці 18 років.

На початку другого тайму 20-річний Броя вивів Саутгемптон уперед, однак всього через 8 хвилин потужний удар Корне з дальньої дистанції відновив рівновагу. 2:2! Більше голів команди не забивали. Нічия!

Крістал Пелас у рідних стінах приймав Ньюкасл, намагаючись перервати 4-матчеву безвиграшну серію. Вони вважалися явними фаворитами зустрічі, адже у "сорок" перемог у сезоні взагалі не було – втім, прошити їхню оборону господарі змогли аж на 56-й хвилині зусиллями Бентеке. Крістан провів 33-й гол головою, починаючи із сезону 2012/13. За цей період жоден інший футболіст АПЛ стільки з другого поверху не забивав.

Втім, свято "орлів" тривало недовго. Вже на 65-й хвилині Каллум Вілсон відгукнувся на подачу з кутового, пробивши "бісіклетою" – 1:1! Цей рахунок не змінювався протягом 20 хвилин, тож здавалося, що все завершиться внічию. На 87-й хвилині Бентеке, здавалося б, врятував перемогу для Пелас, однак його гол скасували після перегляду відеоповтору. Офсайд. Зрештою, фінальний свисток зафіксував "мирову" на Вікерідж Роуд.

Паралельно Лідс приймав Вулверхемптон, намагаючись здобути другу перемогу в чемпіонаті. На жаль для прихильників Марсело Б'єлси, йоркширці пропустили вже на 5-й хвилині внаслідок точного пострілу Хвана Хі Чхана – корейця, якого англійські фанати вітають чантами про поїдання собак. Це був його 4-й гол в АПЛ з 4-х ударів у площину.

В основний час господарі так і не змогли відіграти цей м'яч. Здавалося, що все завершиться перемогою гостей, однак на 90+3-й хвилині точний постріл Родріго Морено з пенальті врятував Лідс. 1:1! Нічия на Елланд Роуд.

Віднайдений скарб: крадіжка та подальша доля кубка-1966