УКР РУС

Лаціо здобув вольову перемогу над Фіорентиною, Кальярі у матчі з шістьма голами здолав Торіно: Серія А, 28 тур, субота

28 червня 2020 Читать на русском

У суботу в рамках 28-го туру італійської першості відбулось три поєдинки. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 2019/20, 28-й тур

Брешія – Дженоа – 2:2

Голи: Доннарумма, 10, Семпріні, 13 – Фальке, 37 (пен.), Пінамонті, 70 (пен.)

Кальярі – Торіно – 4:2

Голи: Нандес, 12, Сімеоне, 18, Наінгголан, 46, Жоао Педро, 68 (пен.) – Бремер, 60, Белотті, 66

Лаціо – Фіорентина – 2:1

Голи: Іммобіле, 65 (пен), Альберто, 83 – Рібері, 25

Вилучення: Влаховіч, 90+5

Ювентус знищив Лечче – Шахов провів повний матч і привіз гол, але класно виглядав до перерви

Відвертий аутсайдер Серії А Брешія на власному полі приймала ще одного претендента на виліт у нижчий дивізіон – Дженоа. Підопічні Дієго Лопеса взялись до справи вже на початку матчу. Спочатку Альфредо Доннарумма отримав пас в районі одинадцятиметрової позначки і круглий, після його удару, рикошетом від стійки влетів у ворота. А за три хвилини, протягнувши м'яч з центра поля у воротарський майданчик, господарі розіграли класну комбінацію у три паси, яку результативно завершив Алессандро Семпріні.

Ще до перерви "грифони" один гол відквитали. Андреа Папетті у стрибку головою вдарив суперника і суддя призначив одинадцятиметровий, який чітко реалізував Яго Фальке.

Після відпочинку "ластівки" привезли у свої ворота ще один пенальті: Даніеле Дессена зіграв рукою у власному штрафному майданчику після навісу з кутового і Андреа Пінамонті не без проблем переграв Єссе Йоронена, який вгадав напрямок польоту м'яча. Цей гол став останнім у матчі.

"Екстаз, магія та велика особистість": італійські ЗМІ шаленіють від фантастичного гола Маліновського у ворота Лаціо

Торіно пропустив від Кальярі вже на 12-й хвилині: після розіграшу кутового біля воріт "биків", захисники гостей вибили м'яч за межі штрафного майданчика, де чатував Нахітан Нандес. Уругвайський захисник метрів з 25-ти завдав гарматного удару вдотик і мало не порвав сітку воріт. Вже за кілька хвилин господарі подвоїли свою перевагу: Хараламбос Лікоянніс, отримавши шкіряного у центрі поля, протягнув його лівим флангом і скинув на хід Джованні Сімеоне, якому залишалось лише влучити у порожні ворота.

Одразу по перерві Раджа Наінгголан несильно пробив з-за меж штрафного майданчика у правий кут. Здавалось, м'яч пролетить повз ворота, однак він вдарився об стійку і залетів у сітку. 3:0 – справу зроблено? Іншої думки були гості, які протягом шести хвилин скоротили рахунок до мінімуму. В лавах "гранатових зажевріла" надія, аж поки суддя не призначив пенальті за грубий фол проти гравця господарів. Після пострілу Жоао Педро перевага знову зросла до двох голів і вже не змінювалась до фінального свистка.

Лаціо у рідних стінах приймав Фіорентину. Відставання від Ювентуса становило вже сім очок, тож потрібно було терміново скорочувати дистанцію – звісно ж, якщо римляни ще вірять у якісь шанси на Скудетто. Тим не менш, краще почали "фіалки", які вийшли вперед на 25-й хвилині зусиллями Рібері – Франк красиво обіграв двох захисників, увірвався у штрафний та влучно пробив під ближню стійку. Лаціо одразу ж міг відігратися, однак удар головою метрів з шести у виконанні Пароло взяв Стракоша.

На перерву команди пішли за переваги Фіорентини. Гостям вдавалося тримати вигідний рахунок 20 хвилин, але на 65-й "орли" таки зрівняли з пенальті – його реалізував Іммобіле. Далі проходив обмін моментами, але активніше виглядали римляни, який за будь-яку ціну треба було перемогти. Зрештою, на 83-й хвилині вони добилися свого: Альберто пройшов від центру поля до лінії штрафного та спробував віддати проникну передачу, але її вибили – втім, тут же Луїс підхопив м'яч і вистрілив в правий нижній кут. 2:1! Саме з цим рахунком матч і завершився.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ