УКР РУС

Челсі переграв Фулхем завдяки дублю Хаверца, Астон Вілла наприкінці матчу дотиснула Евертон

1 травня 2021 Читать на русском

В рамках 34-го туру АПЛ було проведено кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 34-й тур

Брайтон – Лідс – 2:0

Голи: Грос, 14 (пен), Велбек, 79

Челсі – Фулхем – 2:0

Голи: Хаверц, 10, 49

Евертон – Астон Вілла – 1:2

Голи: Калверт-Льюїн, 19 – Воткінс, 13, Ель-Газі, 80

Поєдинок між Брайтоном і Лідсом мав доволі важливе значення для обох колективів. Підопічні Марсело Б'єлси в разі перемоги наблизились би до зони єврокубків на дистанцію трьох залікових балів, а команда Грема Поттера отримала нагоду відірватись від зони вильоту на десять очок – це хороший гандикап за чотири тури до фіналу сезону. Крім того, "чайки" перервали б чотириматчеву безвиграшну серію.

Манчестер Сіті дотиснув Крістал Пелас і чекає чемпіонського подарунка від Ліверпуля – Зінченко ледь не повторив Париж

Мотивація господарів виявилась вищою. Вже на 14-й хвилині Брайтон вирвався уперед з пенальті, який привіз Аліоскі – Грос впевнено його реалізував. Після цього команди вели доволі рівну боротьбу, однак "чайки" були гострішими і до перерви, і після неї. Зокрема, хороші нагоди подвоїти перевагу втратили Велбек і Мопе, які небезпечно пробивали з меж карного майданчика на 42-й та 67-й хвилинах.

Зрештою, підопічні Грема Поттера добилися свого: на 79-й хвилині Велбек прийняв відскок у штрафному, красиво переграв захисника й вистрілив у дальній кут – 2:0! Цей гол встановив остаточний рахунок зустрічі. Брайтон святкує перемогу!

Челсі у рідних стінах приймав Фулхем, який тримався у зоні вильоту з відставанням у дев'ять очок від рятівної сімнадцятої сходинки. Таким суперник був для "аристократів" доречним, адже попереду Реал, а прямо зараз можна було відірватись від п'ятої позиції на шість залікових балів – бодай на добу. Розуміючи цей факт, господарі одразу зі стартовим свистком пішли уперед, відкривши рахунок вже на 10-й хвилині – це Маунт отримав лонгбол від Тьягу Сілви, пригальмував, а потім розрізав оборону пасом на Хаверца. Кай впевнено переграв голкіпера. 1:0!

В наступні півгодини команди розмінялися низкою дуже хороших моментів, але постріли Лукмана й Зієша з меж штрафного парирували голкіпери. Змінити рахунок у першому таймі Фулхему так і не вдалося, а вже за три хвилини по перерві Челсі забив другий гол – тепер вже Вернер вивів Хаверца віч-на-віч. Кай без проблем переграв Ареоля. 2:0! Після цього всі питання щодо переможця зустрічі були зняті – господарі навіть по воротах перестали бити. Фінальний свисток зафіксував впевнену звитягу "аристократів".

Завершував ігровий день поєдинок Евертон – Астон Вілла. Вже на 13-й хвилині матчу Воткінс скористався грубою помилкою захисника, й організував собі побачення із голкіпером, якого він майстерно переграв – 0:1. За якихось шість хвилин "іриски" зрівняли рахунок – Калверт-Льюїн головою замкнув подачу Діня з кутового.

Вже під завісу другого тайму "левам" знову вдалось вирватись уперед – Ель-Газі з лінії карного майданчика шедеврально пробив у район правої дев'ятки. Господарі кинулись в атаку, але щоб відновити рівновагу їм не вистачило часу. У підсумку – перемога Астон Вілли – 1:2.

Ліверпуль та Ман Юнайтед у запеклому дербі, Маліновський випробує тренера для Шахтаря – топ-матчі великоднього вікенду