УКР РУС

Манчестер Юнайтед здобув перемогу над Бернлі, Норвіч розписав сенсаційну нічию з Тоттенхемом: 20-й тур АПЛ, матчі суботи

28 грудня 2019 Читать на русском

В рамках 20-го туру АПЛ провели кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2019/20, 20-й тур

Брайтон – Борнмут – 2:0

Голи: Джаханбахш, 3, Муй, 79

Ньюкасл – Евертон – 1:2

Голи: Шер, 56 – Кальверт-Льюїн, 13, 64

Саутгемптон – Крістал Пелас – 1:1

Голи: Інгз, 74 – Томкінс, 50

Уотфорд – Астон Вілла – 3:0

Голи: Діні, 42, 67 (пен), Сарр, 71

Вилучення: Маріаппа, 58 (друга жовта)

Вест Хем – Лестер – 1:2

Голи: Форналс, 45 – Іхеаначо, 40, Грей, 56

Норвіч – Тоттенхем – 2:2

Голи: Вранчіч, 18, Ор'є, 61 (автогол) – Еріксен, 55, Кейн, 83 (пен)

Бернлі – Манчестер Юнайтед – 0:2

Голи: Марсьяль, 44, Рашфорд, 90+5

Брайтон відкрив тур домашнім матчем проти Борнмута, вирвавшись уперед вже на 3-й хвилині зустрічі внаслідок прорива Мопея по лівому флангу. Ніл увійшов на край штрафного й скинув м'яч під удар Джаханбахшу, а Аліреза метрів з 16-ти влучив у дальній кут – 1:0! На початку другого тайму перевагу господарів міг подвоїти Бьорн, однак його гол скасували через офсайд. VAR не дав господарям відзначитись і з пенальті, підозри на який виникли на 76-й хвилині, однак вже на 79-й Брайтон забив з гри й без порушення правил: Троссар виконав подачу на Муя, а той переграв захисника та пробив з близької дистанції – 2:0. Борнмут капітулював.

Евертон у другому матчі під керівництвом Карло Анчелотті приїхав у гості в Ньюкасл. "Іриски" відкрили рахунок на 13-й хвилині зусиллями Кальверта-Льїна, який пробив з відскоку після штрафного у виконанні Сігурдссона. Керолл міг зрівняти на 29-й, однак його гол скасували через офсайд – втім, на 56-й він асистував Шеру, виконавши скидку після високої подачі на дальню стійку. Гості, однак, не збиралися віддавати перемогу: на 64-й хвилині Рішарлісон прорвався правим флангом та прострілив у карний майданчик, а Кальверт-Льюїн замкнув – 1:2. Цей гол виявився останнім у зустрічі. "Тато Карло" здобув другу перемогу на чолі Евертона.

Саутгемптон у рідних стінах приймав Крістал Пелас. Майєр забив за "орлів" на 19-й хвилині, але його гол скасували через положення поза грою. У першому таймі це взяття воріт було єдиним, а от по перерві команди влаштували розмін: Томкінс на 50-й хвилині вивів гостей уперед, замкнувши подачу Мілівоєвіча зі штрафного, а Інгз на 74-й зрівняв рахунок, перехопивши невдалий пас назад на голкіпера Крістал Пелас – 1:1. Більше голами у матчі вболівальників не тішили.

Астон Вілла зганьбилася на виїзді у Уотфорді, зазнавши цілковитого розгрому від передостанньої команди АПЛ. Побиття започаткував Діні, який на 42-й хвилині зіграв на добиванні після пострілу Дукуре, а на 67-й він же реалізував пенальті – 2:0. Гостям не допомогло навіть вилучення Маріаппи, який отримав дві жовті за сім хвилин, залишивши "оленів" у меншості. Добив же бірмінгемців Сарр, замкнувши прострільну передачу від Капу з лівого флангу в центр штрафного. 3:0 – Астон Вілла залишається у зоні вильоту.

Вест Хем у Лондоні приймав Лестер, ледь не пропустивши на старті зустрічі з пенальті – Крул збив Іхеаначо, а потім парирував постріл Грея з "позначки". На 40-й Іхеаначо таки вивів "лисів" уперед, замкнувши скидку від Переса, однак вже на 45-й "молотобійці" зрівняли рахунок, розкатавши красиву комбінацію – її точним ударом метрів з 11-ти завершив Форналс. За 10 хвилин по перерві Лестер знову забив: Перес легко обіграв Діопа у центрі й видав розрізний пас на лівий край штрафного, звідки Грей пробив у дальній кут – 1:2. Надалі команди проводили обмін моментами різної ступіні небезпеки, однак відігратися Вест Хем так і не зумів. Схоже, що зміна тренера в Ярмоленка вже близько.

Вест Хем дав останній шанс Пеллегріні – Мойєс уже на валізах

Тоттенхем намагався наздогнати у турнірній таблиці Челсі, однак для цього потрібно було переграти Норвіч. Остання команда чемпіонату несподівано показала зуби, відкривши рахунок на 18-й хвилині після відбирання в центрі та прориву Враніча до лінії штрафного, звідки пройшов точний удар. На 34-й Пуккі отримав від Вранчіча класну передачу з флангу, вивалившись віч-на-віч з Гассанігою й перегравши його у ближньому бою, однак рефері скасував взяття воріт через офсайд – настільки мінімальний, що розгледіти його важко навіть на відеоповторі для VAR.

На перерву команди пішли за переваги Норвіча, однак за 10 хвилин після неї рахунок красивим ударом зі штрафного в дев'ятку зрівняв Еріксен. На 58-й же хвилині Аллі пробив повз голкіпера з гострого кута, однак взяття воріт скасували через офсайд – Норвіч покарав за це проривом Пуккі на правий край карного майданчика на 61-й. Алдервейрельд вибив м'яч з-під його ніг, але той відскочив у ногу Ор'є, а від неї – у ближній кут воріт Тотнема. "Шпорам" вдалося уникнути поразки завдяки пенальті, який на 83-й хвилині реалізував Кейн. Більшого гості добитися не змогли.

Завершував суботню програму поєдинок між Бернлі та Манчестер Юнайтед. На відміну від більшості поєдинків туру, зустріч цих команд виявилась дещо нудною, потішивши всього кількома цікавими моментами – зокрема, Рашфорд пробивав у стійку в першому таймі, а Марсьяль разом з партнерами запоров вихід віч-на-віч з голкіпером у другому. Ключовою подією став гол Марсьяля на 44-й хвилині: нападник отримав передачу від Перрейри в штрафний і перекинув воротаря – 0:1. Антоні міг і дубль записати на свій рахунок, однак ще один його гол скасували через офсайд. Бернлі намагався відігратися, але підопічні Шона Дайча не тільки не зробили цього, а ще й пропустили контратаку на останніх секундах – вона завершилась переможним голом Рашфорда у порожні ворота.

Гвардіола, Клопп і ще 8 найкращих тренерів АПЛ останнього десятиріччя – рейтинг британського ЗМІ здивував несподіванкою