УКР РУС

Німеччина та Австрія пробилися на Євро-2020, брати Азари нокаутували Росію, а Словенія з Вербічем втратила усі шанси

16 листопада 2019 Читать на русском

Відбулися чергові матчі 9-го туру кваліфікації на чемпіонат Європи-2020. Читайте звіт на "Футбол 24".

Євро-2020. Кваліфікація

Група I

Кіпр – Шотландія – 1:2

Голи: Ефрем, 47 – Крісті, 12, МакГін, 53

Росія – Бельгія – 1:4

Голи: Джикія, 79 – Азар Т., 19, Азар Е., 33, 40, Лукаку, 73

Сан-Маріно – Казахстан – 1:3

Голи: Бернарді, 77 – Зайнутдінов, 6, Суюмбаєв, 23, Щоткін, 27

Група Е

Азербайджан – Уельс – 0:2

Голи: Мур, 10, Вілсон, 34

Група G

Словенія – Латвія – 1:0

Гол: Тарасовс, 53 (авт)

Австрія – Північна Македонія – 2:1

Голи: Алаба, 7, Лайнер, 48 – Стояновскі, 90+3

Ізраїль – Польща – 1:2

Голи: Даббур, 88 –Крихов'як, 4, Пйонтек, 54

Група С

Німеччина – Білорусь – 4:0

Голи: Гінтер, 41, Горецка, 49, Кроос, 55, 83

Нідерланди кваліфікувалися на Євро-2020, розписавши виїзну нічию з Північною Ірландією

У стартовому матчі ігрового дня зустрічалися команди, які вже ні на що не претендують. Шотландія та Кіпр втратили усі шанси на подолання групового етапу ще у позаминулому турі відбору. Фактично це був поєдинок за третє місце в групі C.

Британці вийшли вперед на 12-й хвилині завдяки голу Раяна Крісті. Одноклубник Мар'яна Шведа в Селтіку вперше забив у складі національної команди. Кіпр відігрався на старті другого тайму зусиллями Георге Ефрема, якому вдався класний удар після розіграшу штрафного. Однак вже за 5 хвилин Джон МакГін знову вивів гостей вперед. Фінальний свисток зафіксував перемогу Шотландії, яка набрала 12 очок і тепер випереджає Кіпр на 2 залікових пункти.

У матчі лідерів групи I Росія на власному полі розгромно поступилася Бельгії. Перемогу "дияволам" принесли голи братів Азарів (Еден оформив дубль) та Ромелу Лукаку, за господарів забив Джикія. А у поєдинку аутсайдерів квартету Казахстан без проблем впорався із Сан-Маріно – 3:1.

Найцікавіша турнірна ситуація у групі E, де досі на вихід у фінальну частину євротурніру претендують відразу чотири команди. Уельс переміг Азербайджан і перемістився на третю сходинку. У завершальному турі британці зіграють проти Угорщини, у якої всього на один заліковий пункт більше.

Хорватія здійснила камбек у матчі проти Словаччини та вийшла на Євро-2020

Німеччина довго не могла відкрити рахунок у матчі проти Білорусі. Лише на 41-й хвилині Александр Гуто капітулював перед ударом Матіаса Гінтера. Проте фактично відразу по перерві підопічні Йоахіма Льова швидко довели справу до розгрому завдяки голам Горецки та Крооса. Наприкінці зустрічі хавбек Реала ще й оформив дубль. Результат поєдинку головних конкурентів, в якому Нідерланди зіграли внічию з Північною Ірландією, дозволив німцям за тур до завершення відбору кваліфікуватися у фінальну частину континентальної першості.

У групі G Словенія втратила будь-які шанси на вихід з групи. Команда Беньяміна Вербіча вдома мінімально обіграла Латвію. Єдиний гол у пасив записав півзахисник прибалтів Ігор Тарасовс. Однак перемога Австрії над Північною Македонією не залишає словенцям навіть теоретичної можливості потрапити на Євро. Польща завдяки голам Крихов'яка та Пйонтека здолала Ізраїль. Перед завершальним туром інтрига у цьому секстеті збереглася лише у боротьбі за третє місце. Польща гарантовано залишиться першою, Австрія – другою.