УКР РУС

Борусія Д познущалась з Падерборна, Борусія М розгромила Уніон і піднялась на третю сходинку: 29 тур Бундесліги, неділя

31 травня 2020 Читать на русском

У неділю 29-й тур Бундесліги продовжився двома поєдинками. Рахунки та звіти про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Німеччини 2019/20, 29-й тур

Борусія М – Уніон – 4:1

Голи: Нойхаус, 17, Тюрам, 41, 60, Плеа, 81 – Андерссон, 50

Падерборн – Борусія Д – 1:6

Голи: Хюнемайєр, 71 (пен.) – Азар, 54, Санчо, 57, 74, 90+1, Хакімі, 85, Шмельцер, 89

Баварія познущалась з Фортуни, Вольфсбург програв Айнтрахту, Вердер здолав Шальке: 29 тур Бундесліги, субота

У разі перемоги над Уніоном менхенгладбаська Борусія могла піднятись одразу на третю сходинку турнірної таблиці. Підопічні Марко Розе взялись до справи не зволікаючи і вже на 17-й хвилині вийшли вперед: Флоріан Нойхаус, отримавши м'яч, буквально продирався до воріт крізь захисників, які всіляко намагались його зупинити руками і підніжками. Зрештою, вже у падінні йому вдалось проштовхнути круглого у протилежний від Рафала Гікєвіча кут воріт і шкіряний від штанги влетів у сітку. Під кінець тайму Алассан Плеа протягнув м'яч лівим флангом, змістився на кут воротарського майданчика і знайшов навісом Маркуса Тюрама, якому залишалось лише перевести м'яч у сітку. 2:0.

Після відпочинку суперник скоротив розрив у рахунку: після навісу зі штрафного Маркус Інгвартсен поборовся з захисником, відкинув шкіряного на Себастьяна Андерссона і той головою увігнав м'яча у правий кут воріт. За десять хвилин господарі знову збільшили свою перевагу до двох голів. Взяття воріт – заслуга Плеа: протягнувши м'яча правим флангом, він розрізним пасом перевів круглого наліво на Маркуса Тюрама і той оформив дубль. Під кінець матчу 27-річному французу вдалось нарешті забити самому: опинившись в районі одинадцятиметрової позначки він легким доторком ноги переправив круглого у правий кут воріт після передачі Рамі Бенсебаїні.

Байєр здобув мінімальну перемогу над Фрайбургом – Хаверц витягнув "фармацевтів" на третє місце в Бундеслізі

У другому матчі неділі відвертий аутсайдер Бундесліги Падерборн приймав дортмундську Борусію. "Джмелі" напосіли на ворота господарів з перших хвилин, однак оборона підопічних Штеффена Баумгарта працювала бездоганно. На перерву команди пішли за нулів на табло.

Друга сорокап'ятихвилинка знову почалась з атак "чорно-жовтих" і натиск приніс свої плоди: на 54 хвилині Еден Азар скористався помилкою Леопольда Цінгерлє і переправив м'яч у сітку. За три хвилини гол-близнюк створили Юліан Брандт і Джейдон Санчо, подвоївши перевагу Борусії.

Господарі стрепенулись і кинулись відігруватись. Їм вдалось створити кілька небезпечних моментів і навіть одного разу забити, однак арбітр взяття воріт скасував, зафіксувавши положення поза грою. На 71-й хвилині Уве Хюнемайєр з пенальті відродив інтригу у матчі. Проте ненадовго. Вже за мить Санчо оформив дубль. За п'ять хвилин до закінчення матчу своє слово сказав Ашраф Хакімі. Падерборн остаточно "поплив" і добивати його кинувся Марсель Шмельцер. Довершив розгром суперника Санчо, реалізувавши у матчі хет-трик.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ