УКР РУС

Штутгарт врятував нічию з Борусією М, Борусія Д втратила очки з Майнцом, РБ Лейпциг не зміг очолити Бундеслігу

16 січня 2021 Читать на русском

В рамках суботньої програми 16-го туру Бундесліги було проведено шість матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Німеччини 2020/21, 16-й тур

Борусія Д – Майнц – 1:1

Голи: Меньє, 73 – Озтуналі, 57

Нереалізований пенальті: Ройс, 76

Вердер – Аугсбург – 2:0

Голи: Гебре Селассі, 84, Агу, 87

Вольфсбург – РБ Лейпциг – 2:2

Голи: Вегхорст, 22, Штеффен, 35 – Мукієле, 5, Орбан, 54

Кельн – Герта – 0:0

Хоффенхайм – Армінія – 0:0

Штутгарт – Борусія М – 2:2

Голи: Гонсалес, 58, Вамангітука, 90+6 (пен) – Штіндль, 35, Закарія, 61

Борусія Д вчора втратила позицію у зоні ЛЧ, пропустивши вперед берлінський Уніон, однак навіть нічия у домашці з Майнцом повернула б "джмелів" на четверту сходинку. Благо, "05" не знав перемог у шести матчах Бундесліги поспіль. Здавалося, це буде легка прогулянка для Дортмунда – і вже на 2-й хвилині господарі забили гол (відзначився Холанд), однак його скасували після відеоповтору. Офсайд. Більше голів у першому таймі не забивали.

Уніон вирвав перемогу над Байєром і піднявся у зону Ліги чемпіонів

По перерві ж рахунок несподівано відкрив Майнц – це Озтуналі на 54-й хвилині завдав фантастичного пострілу з дальньої дистанції в праву дев'ятку. Борусія відігралася на 73-й завдяки удару Меньє з відскоку, а на 76-й Ройс міг забити з пенальті – втім, реалізувати його Марко не зміг. Майнц на останніх хвилинах міг і перемогу вирвати, однак в одній атаці дортмундців врятувала стійка, а в іншій Ніахате запоров прекрасний ривок до воріт. Зрештою, фінальний свисток зафіксував нічию.

В паралельному поєдинку Вольфсбург приймав РБ Лейпциг. Гості вийшли вперед вже на 5-й хвилині внаслідок контратаки з прострілом Форсберга на дальню стійку та замикання від Мукієле, однак господарі відповіли дуплетом. На 22-й хвилині рахунок зрівняв Вегхорст, який замкнув навіс Герхардта з лівого флангу, а на 35-й перехоплення на чужій половині завершилось точним дальнім пострілом Штеффена – 2:1!

До перерви нових голів не забили, а за дев'ять хвилин після неї прокинувся РБ Лейпциг. Другий гол "биків" забив Орбан, який зіграв на добиванні після помилки Кастелса на воротах – 2:2. Цей гол виявився останнім у зустрічі. Підопічні Юліана Нагельсманна втратили шанс обійти Баварію, залишившись в одному очку позаду.

Кельн і Герта, рівно як і Хоффенхайм з Армінією, розійшлися без голів. Так само міг завершитись і поєдинок Вердера з Аугсбургом, однак наприкінці зустрічі бременці забили двічі – відзначились Агу і Селассі.

Програму дня закривав домашній поєдинок Штутгарта проти ґладбаської Борусії. "Жеребці" в разі перемоги піднялись би на шосту сходинку, наблизившись до третьої на відстань двох очок, але у першому таймі особливо цікавих моментів їм створити не вдалося. На допомогу прийшов суперник: на 34-й хвилині Соса сфолив у власному штрафному, арбітр призначив пенальті, а Штіндль впевнено його реалізував – 0:1. Саме з цим рахунком команди відправились на відпочинок.

В другому таймі Штутгарт серйозно додав у активності, відігравшись на 58-й хвилині внаслідок подачі з лівого флангу та красивого удару головою у виконанні Гонсалеса. Щоправда, вже за три хвилини Борусія М відновила свою перевагу: Штіндль у контратаці розрізав оборону пасом на хід Закарії, а той виграв ривок у захисника й переграв голкіпера – 1:2. Штутгарт намагався відігратись, але купу хороших моментів з гри перетворити у гол не вдалося.

До 90+4-ї хвилини Ґладбах перемагав, однак на останніх секундах у штрафному впав Калайдзіч. Арбітр переглянув повтор і призначив пенальті, який реалізував Вамангітука – 2:2. Штутгарт врятував нічию.

Втрата батька, доленосна травма, "поганий вчитель" Клопп і роль дружини. Роберт Лєвандовскі чуттєво описав свої драми