УКР РУС

Мілан з рекордним голом зберіг лідерство, Інтер виграв шостий матч поспіль та інші поєдинки 13-го туру Серії А

20 грудня 2020 Читать на русском

В рамках недільної програми 13-го туру Серії А було проведено п'ять матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 13-й тур

Торіно – Болонья – 1:1

Голи: Верді, 69 – Соріано, 78

Сассуоло – Мілан – 1:2

Голи: Берарді, 89 – Леау, 1, Салемакерс, 26

Інтер – Спеція – 2:1

Голи: Хакімі, 51, Лукаку, 71 (пен) – Пікколі, 90+5

Беневенто – Дженоа – 2:0

Голи: Інсіньє, 57, Сау, 88 (пен)

Кальярі – Удінезе – 1:1

Голи: Лікоянніс, 26 – Лазанья, 57

Недільну програму дня в італійській Серії А відкривав поєдинок Торіно – Болонья. У першому таймі суперники виглядали рівними – контроль м'яча був приблизно однаковим, і навіть кількість ударів у площину була рівною –3 проти 3. Команди пішли на перерву із нульовим рахунком.

Аталанта зіграє проти Фонсеки без капітана – Гомес поплатився за конфлікт з Гасперіні

У другій половині зустрічі "бики" активізувались і провели кілька небезпечних атак. На 69-й Верді підхопив м'яч після подачі зі штрафного удару у карний майданчик, і одразу вистрілив у лівий нижній кут – 1:0. Гості прагнули зрівняти рахунок і на 78-й Віньято віддав чудову розрізну у глибину штрафного майданчика на Соріано, який в дотик пробив поміж ніг голкіперу. Після цього гра знову вирівнялась – команди не ризикували втратити крихку рівновагу і здебільшого перепасовувались у центрі поля. Бойова нічия – 1:1.

Мілан на виїзді зустрічався із Сассуоло. "Россонері" розвели м'яч і одразу кинулись в атаку. Чалханоглу віддав розрізну на Леау, який увірвався у штрафний майданчик і вистрілив у ближній кут воріт – 0:1. Цей гол встановив рекорд швидкості не тільки у Серії А, а й поміж всіх топ-5 ліг Європи. На 9-й вже Леау віддав гольову передачу, а Чалханоглу спрямував м'яч у сітку, але після перегляду VAR на предмет офсайду гол було скасовано. У середині тайму Ернандес навозив кількох захисників у карному майданчику, вийшов віч-на-віч із голкіпером і в останній момент віддав на Салемакерса, який пробив у порожні ворота – 0:2.

Леау забив найшвидший гол в історії топ-5 ліг Європи

У другому таймі "россонері" мали безліч шансів збільшити перевагу, але більше забити так і не вдалось. Гравці Сассуоло намагались нав'язувати боротьбу і під завісу зустрічі Берарді таки зумів відквитати один гол, проте цього було мало і фінальний свисток зафіксував перемогу Мілана – 1:2.

Інтер у рідних стінах приймав Спецію. У першій половині зустрічі "нерадзуррі" мали кілька шансів відкривати рахунок, але реалізувати їх не вдалось і команди пішли на перерву із нульовим рахунком. На початку другого тайму Хакімі реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером і вивів Інтер уперед. На 71-й хвилині господарі заробили одинадцятиметровий за фол у штрафному, який без особливих проблем реалізував Лукаку. На останніх хвилинах матчу Пікколі відквитав один гол, проте результат це не змінило. Перемога Інтера – 2:1.

Беневенто у домашньому поєдинку зустрічався із Дженоа. Гольова засуха у матчі тривала до 57-ї хвилини, коли Інсіньє отримав хорошу передачу у глибину карного майданчика від Хатемая, вийшов віч-на-віч із голкіпером та пробив повз нього. Під завісу зустрічі Сау реалізував одинадцятиметровий, призначений за фол у штрафному майданчику. З таким рахунком матч і закінчився.

Удінезе завітав у гості до Кальярі. Господарі відкрили рахунок на 26-й хвилині – Лікоянніс, виконуючи штрафний удар метрів з 25-и, майстерно закрутив під ліву стійку. На 57-й хвилині на заміну вийшов Лазанья, який за декілька хвилин замкнув простріл Пуссетто у карний майданчик і зрівняв рахунок. До кінця матчу гра йшла на рівних і жодна з команди не зуміла вирватись уперед. Бойова нічия – 1:1.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ