УКР РУС

Блохін: Луческу в Динамо – це плювок у душу

23 липня 2020 Читать на русском

Легендарний нападник і екс-тренер Динамо Олег Блохін розкритикував рішення керівництва київського клубу призначити новим наставником румунського фахівця Мірчу Луческу.

"Це плювок. Це мені особистий плювок. Що говорив Луческу про Динамо, про історію, про Лобановського, про традиції клубу? Це плювок мені в душу.

"Не знаю, як це сприймати": Маркевич оцінив призначення Луческу – Динамо не Шахтар

Людина, яка працювала у Шахтарі 12 років, наговорила стільки про Динамо... Ну як? Ви ж читали, напевно, все це? Що він зробив у збірній Туреччини, в Зеніті? Що він зробив? Чотири або три роки вже не працює, що він може зробити з Динамо? Це плювок у душу. Я не забуду, що він говорив про традиції Динамо, Лобановського і все інше. Хто завгодно – тільки не Луческу. Для мене особисто все одно, хто був би. Я не буду вболівати за Динамо Луческу ні за яких умов. Дай бог, щоб він щось покращив, але я в це не вірю. Ще раз кажу: хто завгодно – тільки не він.

Суркіс поділився очікуваннями від роботи Луческу в Динамо

Чесно кажучи, переживаю дуже сильно за Динамо. Але те, що сталося – це плювок, просто плювок. Були ж різні кандидатури. Луческу для мене – це табу. У моїх очах його вже ніщо не виправдає. Це 100%. Чому прийняли таке рішення, треба питати у Суркісів. Напевно ж є традиції якісь. Суркіс же за час президентства говорить про традиції, зв'язок поколінь, Лобановського. А тут приходить людина, яка Лобановського опустила нижче планки. Якийсь іноземець, вибачте, розповідає про Динамо, за яке я все життя грав, тренував. Вдало чи ні – інше питання. Але я грав, теж домагався слави з Динамо і створював імідж клубу. Як я можу це прийняти, поясніть мені?

Тим більше – такі гроші. Мені б у 74 роки такі гроші, думаю, теж би керував. Людині 74 роки, чотири роки вона не тренує. Це знущання. При нашій ситуації в країні платити такі гроші – незрозуміло кому, навіщо? Дай бог йому здоров'я. Я в шоці, чесно", – сказав Блохін у коментарі виданню Tribuna.

Нагадаємо, сьогодні, 23 липня, Динамо оголосило про призначення Мірчі Луческу новим головним тренером клубу. Контракт укладено на 2 роки з опцією пролонгації ще на рік.

"Банкрутство киян – не найгірше": новий тренер Динамо знайдений, вражаюча реакція на відставку Михайличенка