УКР РУС

Челсі розгромив Вест Хем, Бернлі втримав сенсаційну перемогу над Вулверхемптоном

21 грудня 2020 Читать на русском

В рамках матчу 14-го туру АПЛ Вулверхемптон зазнав сенсаційного фіаско, а Вест Хем без Андрія Ярмоленка не дав ради Челсі. Звіт про матчі неділі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 14-й тур

Бернлі – Вулверхемптон – 2:1

Голи: Барнс, 35, Вуд, 51 – Ф. Сілва, 89 (пен)

Челсі – Вест Хем – 3:0

Голи: Т. Сілва, 10, Абрахам, 78, 80

Бернлі останнім часом розігрався, відібравши очки у Евертона з Астон Віллою та прибивши на виїзді Арсенал, однак у домашньому матчі з Вулверхемптоном навряд чи хтось ставив на 16-ту команду чемпіонату. Тим паче, що "вулвз" тиждень тому переграли Челсі. Вірогідно, у перемогу до старту матчу повірили й самі гості – за це їх і покарали.

Нещадні Ліверпуль і МЮ, новий політ Кріша, круте піке Арсенала, Маліновський допоміг "стратити" Фонсеку – огляд вікенду

На 35-й хвилині "бордових" вивів уперед Барнс, який замкнув подачу з лівого флангу. Для нього це був перший гол в АПЛ з листопада 2019-го. До перерви Вулверхемптон так і не відігрався, а на старті другого тайму Вуд ударом з метру замкнув скидку після штрафного – 2:0! Цікаво, що Бернлі забив два голи в матчі АПЛ на своєму полі вперше з лютого цього року.

Гості змогли відквитати один м'яч на 89-й хвилині з пенальті, який реалізував Фабіу Сілва, але на більше підопічних Ешпіріту Санту не вистачило. Берлі святкує сенсаційну перемогу.

Програму 14-го туру закривав поєдинок на Стемфорд Брідж між Челсі та Вест Хемом. Андрій Ярмоленко почав його у запасі, а "пенсіонери" вже на 10-й хвилині залишились без Чілвелла, якого замінили через пошкодження. Втім, за кілька секунд після його відходу господарі відкрили рахунок – це Тьягу Сілва точним ударом головою замкнув подачу з кутового. Наступного дійсно гольового моменту довелося чекати півгодини – на 43-й хвилині Вернер підтримав контратаку й вийшов віч-на-віч з Фабіанскі, але не зміг переграти голкіпера в ближньому бою.

Ярмоленко зізнався, чому обрав Вест Хем – українця переконали два тренери

В другому таймі Вест Хем виглядав дещо активніше за Челсі, однак небезпечних епізодів біля воріт Менді "молотобійцям" створити ніяк не вдавалось. Підопічні Френка Лемпарда теж нічим цікавим не відповідали, але перша ж хороша атака завершилась голом – це Абрахам на 78-й хвилині замкнув тонку передачу Вернера на лінію воротарського. 2:0! Ще за дві хвилини всі питання були зняті: Маунт навісив з лівого флангу, Пулішіч пролетів повз м'яч і заодно зніс Фабіанскі, а Абрахам влучив під дальню стійку ударом з гострого кута. 3:0. На 89-й Вернер міг і четвертий забити, але з правого краю штрафного він пробив у поперечину.

Фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Челсі, після якої "пенсіонери" набрали 25 очок і піднялись на п'яту позицію в турнірній таблиці АПЛ. Андрій Ярмоленко на поле так і не вийшов.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ