УКР РУС

Бенітес може позбавити Ліверпуль шансів на чемпіонство, репетиція фіналу Кубка Італії: топ-матчі євровікенду

3 травня 2019 Читать на русском

"Футбол 24" представляє найцікавіші матчі європейського вікенду. Рафа Бенітес проти Ліверпуля, репетиція фіналу Кубка Італії та битва за срібло Франції – все це в анонсі поєдинків, які варто переглянути.

Вердер – Борусія Д

4 травня, 19:30. Бремен, Везерштадіон

Пряма трансляція на MEGOGO

Чому потрібно подивитись: Борусія Д все ще сподівається на чемпіонський титул, хоча шансів на нього у колишньої команди Андрія Ярмоленка відверто мало. Поразка від Шальке в минулому турі фактично поховала сподівання "джмелів" на "Срібну салатницю", хоча Баварія не скористалась невдачею Борусії і також втратила очки.

Тому Дортмунду життєво необхідно брати 3 очки у цьому матчі, а також сподіватись на поразку Баварії в одному з поєдинків, що залишились. Мюнхенці на фініші Бундесліги зіграють проти Ганновера, РБ Лейпциг та Айнтрахта, а Борусія протистоятиме Фортуні і Борусії з Менхенгладбаха.

"Для тих, хто розуміє футбол, ти – Золотий м'яч": Мессі та інші зірки попрощались з Хаві, який завершує кар'єру

Вердер ще зберігає шанси на Лігу Європи, відстаючи від єврокубкової зони на 4 пункти. Хоча 2 поразки поспіль суттєво погіршили шанси бременців, у яких вкрай складний фініш чемпіонату – після Борусії вони зіграють проти Хоффенхайма та РБ Лейпциг.

Цей матч – ще одна нагода для Борусії взяти хоч якийсь реванш за поразку в Кубку Німеччини. Нагадаємо, саме "музики" вибили команду Фавра з турніру в серії післяматчевих пенальті у 1/8 фіналу. Дортмундцям не допоможуть Ройс та Вольф, які були вилучені в попередньому турі у поєдинку проти Шальке.

Прогноз "Футбол 24": 1:2

Ньюкасл – Ліверпуль

4 травня, 21:45. Ньюкасл. Сент-Джеймс Парк

Пряма трансляція на телеканалі "Футбол 1"

Чому потрібно подивитись: Ліверпуль продовжує відчайдушну боротьбу з Манчестер Сіті за чемпіонський титул. Команда Юргена Клоппа проводить феноменальний сезон, проте все ще відстає від "містян" на один заліковий пункт.

У звітному турі мерсисайдці мають певні підстави розраховувати на лідерство – Манчестер Сіті грає проти міцного Лестера та цілком може втратити очки. Проте і в Ліверпуля серйозний суперник – Ньюкасл Рафаеля Бенітеса, який, по суті, дограє сезон. Екс-наставник "червоних" так і не зміг привести свою колишню команду до чемпіонства, а зараз має можливість поховати сподівання мерсисайдців на титул.

Юрген Клопп опинився у важкій ситуації – посеред тижня Ліверпуль розгромно програв Барселоні у півфіналі Ліги чемпіонів та практично втратив шанси на вихід у фінал турніру. Вже у вівторок команду чекає матч-відповідь проти Барселони, але і з Ньюкаслом Ліверпуль не має права втрачати очки, адже тоді ризикує остаточно попрощатися з мрією про чемпіонство АПЛ вже за підсумками звітного туру. Поразка команди Клоппа та перемога Ман Сіті над Лестером подарує Англії нового-старого чемпіона за тур до фінішу Прем'єр-ліги.

Прогноз "Футбол 24": 0:2

Лаціо – Аталанта

5 травня, 16:00. Рим, Стадіо Олімпіко

Чому потрібно подивитись: 35-й тур Серії А ознаменується черговою битвою за зону Ліги чемпіонів – столичний Лаціо прийме Аталанту. Саме бергамаски зараз посідають заповітну 4-ту сходинку, на яку, окрім Лаціо, претендують ще й Рома, Торіно та Мілан.

Команда Сімоне Індзагі відстає від свого опонента на 4 очки, тому поразка у звітному поєдинку покладе край мріям римлян на Лігу чемпіонів. Гості перебувають у кращій формі та не програють з 23 лютого, здолавши за цей час Наполі та Фіорентину і зігравши внічию з Інтером. Лаціо у останніх 5-ти матчах двічі поступився, але для "б'янкочелесті" настав момент істини – програвати у матчі з найрезультативнішою командою Італії (разом з Ювентусом) не можна.

До слова, вже 15 травня ці ж команди зіграють у фіналі Кубка Італії, який пройде на цьому ж стадіоні. Даний поєдинок, окрім битви власне за Лігу чемпіонів, розглядається і як репетиція фіналу.

Прогноз "Футбол 24": 1:2

Челсі – Уотфорд

5 травня, 16:00. Лондон, Стемфорд Брідж

Чому потрібно подивитись: Челсі не може виграти вже 3 поєдинки Прем'єр-ліги поспіль, поступившись Ліверпулю та розписавши нічию з Ман Юнайтед і Брайтоном. Проте і конкуренти за місце в топ-4 не поспішають набирати очки – таке враження, що ніхто не прагне фінішувати у зоні Ліги чемпіонів.

Тоттенхем у останніх 3-х поєдинках двічі програв, але "шпори" хоча б продовжують боротьбу в Лізі чемпіонів. Арсенал програв всі 3 останні поєдинки, а Манчестер Юнайтед двічі поступився та одного разу зіграв унічию. Вдумайтесь – 4 претенденти на дві путівки в ЛЧ здобули аж одну перемогу на всіх у останніх 3-х матчах!

Челсі спробує перервати цю серію у поєдинку проти Уотфорда, якому з турнірної точки зору нічого не потрібно. "Шершні" мають незначні шанси посісти потенційно єврокубкове 7 місце, але обійти Вулверхемптон та Лестер буде вкрай складно.

Не забуваємо, що у лондонців є ще один варіант отримання путівки у найпрестижніший європейський клубний турнір. Команді Мауріціо Саррі достатньо обіграти Айнтрахт у матчі-відповіді 1/2 фіналу Ліги Європи (перший поєдинок завершився мировою 1:1) та здолати у фіналі переможця пари Арсенал – Валенсія. Тому, ймовірно, Мауріціо Саррі у протистоянні з Уотфордом проведе суттєві зміни у складі.

Прогноз "Футбол 24": 0:1

Ліон – Лілль

5 травня, 21:45. Ліон, Стад де Люм'єр

Пряма трансляція на MEGOGO

Чому потрібно подивитись: у Ліоні зіграють головні переслідувачі ПСЖ, який вже гарантував собі чемпіонський титул. Лілль, який посідає другу сходинку, приймає Ліон. "Ткачі" відстають від свого суперника на 6 пунктів, тому цей матч можна сміливо назвати битвою за срібні нагороди.

Тривалий час другу позицію, яка дає право на пряму путівку в груповий турнір ЛЧ, посідав саме Ліон, проте кілька поразок посунули підопічних Женезіо на 3 місце. До слова, французький наставник завершує роботу в клубі – по завершенні сезону Женезіо покине Ліон, який очолював з 2015 року.

А от у випадку поразки Ліон ризикує втратити навіть третю сходинку – Сент-Етьєн відстає лише на 3 очки, проте у звітному турі гратиме проти Монако.

Прогноз "Футбол 24": 1:1

"Пішли усі н***й": чому Неймар занедбав свою кар'єру в Парі Сен-Жермен