УКР РУС

РБ Лейпциг розгромив Герту й впритул наблизився до Баварії, Байєр на останніх секундах врятувався від поразки Аугсбургу

21 лютого 2021 Читать на русском

В рамках 22-го туру німецького чемпіонату Байєр не зумів переграти Аугсбург, Герта зазнала розгрому від РБ Лейпциг, а Вердер пропустив чотири голи від Хоффенхайма.

Чемпіонат Німеччини 2020/21, 22-й тур

Аугсбург – Байєр – 1:1

Голи: Нідерлехнер, 5 – Тапсоба, 90+5

Герта – РБ Лейпциг – 0:3

Голи: Забітцер, 28, Нкунку, 71, Орбан, 84

Хоффенхайм – Вердер – 4:0

Голи: Бебу, 26, Баумгартнер, 44, Даббур, 49, Рюттер, 90

Недільну програму 22-го туру у Бундеслізі відкривав між Аугсбургом та Байєром. Леверкузенці останнім часом пробуксовували, вигравши всього три з десяти матчів у чемпіонаті й вилетівши за межі зони ЛЧ, та ще й зазнавши поразки від Янг Бойз у Лізі Європи з чотирма пропущеними голами. А ще в грудні підопічні Петера Боса реально думали про чемпіонство...

Драговіч осоромився дитячою помилкою в матчі з Янг Бойз – екс-динамівець підсумував жахливий тайм

Втім, на зону ЛЧ шанси ще були. В разі перемоги над Аугсбургом "фармацевти" наблизились би до четвертого місця в таблиці на відстань трьох очок – осічка в цій ситуації була неприпустимою. Тим паче, що Аугсбург програв три крайніх поєдинки в Бундеслізі. Втім, Байєр знову зганьбився, пропупустивши вже на 5-й хвилині внаслідок фантастичного ляпу голкіпера Градецкі. Нідерлехнер покарав Леверкузен – 1:0!

До останніх секунд рахунок не змінювався, але на 90+5-й хвилині Тапсоба таки врятував гостей, замкнувши простріл Грея – 1:1. Байєр уникнув поразки, але навряд чи фанатам "фармацевтів" стало від цього легше.

РБ Лейпциг завітав у гості в Берлін на матч проти Герти. Після несподіваної поразки Баварії у Франкфурті "бики" отримали можливість відродити чемпіонську інтригу, наблизившись до мюнхенців на відстань двох залікових балів – благо, суперник дозволяв сподіватись на успіх. Герта не виграла у жодному з останніх семи матчів, зазнавши п'яти поразок. Востаннє команда святкувала перемогу аж 2-го січня.

РБ Лейпциг не став затягувати із голами. Гості вийшли вперед на 28-й хвилині – це австрієць Забітцер завдав шедеврального удару метрів з 25-ти у дальню дев'ятку. 0:1! Цей рахунок тримався до середини другого тайму, коли забив Нкунку – після серії відскоків Адамс скинув м'яч Крістоферу, а той з правого краю штрафного прошив Ярштейна. 0:2!

Крапку ж у цій зустрічі поставив Орбан, який ударом головою на 84-й хвилині замкнув подачу від Забітцера – 0:3! РБ Лейпциг громить Герту й відроджує інтригу в боротьбі за срібну салатницю.

Програму туру заркивав поєдинок у Зінсхаймі, де Хоффенхайм приймав Вердер. Теоретично, обидва колективи цілком можуть вилетіти, адже від зони плей-офф за Бундесліги їх відділяло тільки п'ять очок, але навряд чи невдахами стануть саме ці команди – більш важливо було перервати безвиграшну серію. Для господарів вона становила три тури, для гостей – два.

Мотивація господарів виявилась вищою. Хоффенхайм ще до перерви оформив комфортну перевагу: на 26-й хвилині Бебу реалізував вихід віч-на-віч, а на 44-й Баумгартнер увірвався на правий край штрафного та пробив повз Павленки – 2:0!

Бремен у першому таймі не зміг відіграти бодай один гол, а за чотири хвилини по перерві про набір очок вже можна було забути. Даббур отримав простріл від Бебу з правого флангу й розстріляв ворота метрів з 11-ти. 3:0!

Втім, цей гол не став останнім у зустрічі. Вже на 90-й хвилині Рюттер, який тільки-но з'явився на полі, провів четвертий гол у ворота Вердера – з лінії штрафного він влучив у правий нижній кут. 4:0. Хоффенхайм святкує розгром.

Ковачі відроджують Монако – козир у рукаві та цифри, яким позаздрить вся Європа