УКР РУС

Баварія розбила Айнтрахт у першому турі Бундесліги – Мане знову забив, парад курйозів і 5:0 ще до перерви

5 серпня 2022 Читать на русском

Айнтрахт Франкфурт і Баварія офіційно відкрили Бундеслігу 2022/23. Звіт матчу (1:6) першого туру читайте на "Футбол 24".

Традиційно новий сезон у Німеччині відкриває чемпіон попередньої кампанії. Суперник у Баварії був достойний – Айнтрахт виграв Лігу Європи 2021/22, завдяки чому отримав пряму путівку в Лігу чемпіонів. Франкфуртці регулярно завдають проблем мюнхенцям впродовж останніх років – низка перемог у чемпіонаті (одна із них призвела до відставки Ніко Ковача), а також тріумф у фіналі Кубка Німеччини 2017/18.

Садьйо Мане – найіменитіший літній новачок Баварії – вийшов з перших хвилин. Нападник дебютував ще минулого тижня в поєдинку Суперкубка Німеччини проти РБ Лейпциг (5:3) і одразу ж забив гол. Де Лігт, Мазрауї та Гравенберх опинилися в запасі. У стартовому складі Айнтрахта опинився екс-зірка Баварії Маріо Гьотце, який перебрався з ПСВ.

"Та хто такий в біса цей Мане?": емоційний спіч президента Айнтрахта перед стартовим двобоєм проти Баварії

Перші хвилини запам'яталися перфомансом фанатів Айнтрахта, які влаштували ефектне димове шоу за воротами Кевіна Траппа. Не виключено, що десь це посприяло швидкому голу гостей. На 5-й хвилині Кімміх класним ударом зі штрафного вивів Баварію вперед. Всі чекали подачі, а хавбек мюнхенців хитро пробив у ближній кут і застав Траппа зненацька.

На 11-й хвилині рахунок став 0:2. Павар був першим на підбиранні та вгатив у дальній. Інтрига в Бундеслізі жила зовсім недовго – команда Нагельсманна чітко продемонструвала, що і без Роберта Лєвандовскі залишається головним фаворитом сезону. Айнтрахт міг швидко скоротити відставання, але поперечина зіграла за Баварію.

В середині тайму "ротен" могли забивати третій гол, але Мюллєр примудрився влучити у стійку порожніх воріт. Щоправда, не надто вдалий пас віддав і Гнабрі, який дещо слабо покотив партнеру. Весела гра – Айнтрахт не реалізував вихід віч-на-віч, а в наступній атаці Баварії Мусіала пробив у поперечину.

Однак у другій половині тайму чинний переможець Ліги Європи геть поплив. До перерви Баварія забила ще тричі – Мане, Мусіала і Гнабрі довели рахунок до 0:5. Шок для вболівальників у Франкфурті. Повне домінування гостей, хоча і "орли" мали шанси, щоб забити, але змарнували свої нагоди. Але те, що коїлося в обороні Айнтрахта, не можна назвати навіть провалом. Жахіття, фіаско, апокаліпсис – це було ще гірше. Окрім п'яти пропущених, Баварія ще двічі не забила у порожні ворота (Мюллєр і Мане).

По перерві Айнтрахт таки скоротив відставання, але не без допомоги Мануеля Нойєра. Кіпер вирішив увімкнути режим Зідана за межами штрафного і втратив м'яч. Коло-Муані скористався необачністю воротаря і вразив порожні ворота.

Але Баварія все ж відновила перевагу в 5 м'ячів. Мусіала оформив дубль, проштовхнувши м'яч повз Траппа. Цей гол став останнім у матчі. 1:6 – ефектний старт Бундесліги 2022/23.

Українці стартують в АПЛ, Ноттінгем повертається, німці готують гольове шаленство – прев'ю довгоочікуваного євровікенду