УКР РУС

Барселона розписала неочікувану нічию з Айнтрахтом у першому чвертьфіналі Ліги Європи

7 квітня 2022 Читать на русском

Айнтрахт в рамках домашнього чвертьфінального поєдинку ЛЄ дав бій Барселоні, зігравши внічию (1:1). Звіт читайте на "Футбол 24".

Барселона і Айнтрахт. Раніше уявити ці клуби в одному турнірі можна було хіба що в FIFA чи PES, однак ми живемо в епоху постмодерну – і в ній Барса приїжджає у Франкфурт, аби зустрітись з Айнтрахтом у першій битві за чвертьфінал Ліги Європи. Німецькі фанати привітали каталонців гучними співами та пірошоу під готелем серед ночі, але гості повинні були помститись на полі. Принаймні, саме цього всі й очікували.

Аталанта розписала нічию з РБ Лейпциг – забракло Х-фактору Маліновського, а фінальна пожежа могла завершитися поразкою

Олівер Гласнер пообіцяв місцевим фанатам, що "орли" будуть намагатись працювати агресивно, адже на глуху оборону протягом всього матчу у команди не вистачить сил. Австрійський коуч не збрехав – Айнтрахт одразу зі стартовим свистком пішов уперед, ледь не поплатившись за сміливість вже на 3-й хвилині. Вивести "блаугранас" уперед міг Торрес, який з лінії півкола бахнув під поперечку, змусивши Траппа виконувати сейв.

Франкфуртці огризнулись прострілом Костіча – два нападника "орлів" пропустили м'яч під удар Кнауффу, однак його встигли заблокувати. Ще за дві хвилини Ліндстрьом увірвався на правий край штрафного й прострілив на Соу, якому треба було пробити в практично порожні ворота. Джібріль не влучив! В наступній же атаці черговий прорив Костіча завершився прострілом з-під Араухо та новим пропуском м'яча на третього – цього разу Барсу врятував підкат Гаві.

Айнтрахт дійсно притискав Барселону. Тим не менш, ближче до середини першого тайму гості вирівняли хід гри, а на 17-й хвилині Обамеянг міг навіть і гол забити – він уникнув офсайду, отримав проникний пас на правий край штрафного й вистрілив у ближній кут. Трапп парирував. Можливо, далі все було б тільки краще, але на 23-й хвилині Барса залишилась без Піке. Жерар отримав пошкодження, а замість нього вийшов Лангле.

Друга половина першого тайму була рівною, але Айнтрахт явно переважав у динаміці. Це могло вилитись у гол на 28-й хвилині, коли Костіч зіграв на добиванні після прострілу Кнауффа – тер Штеген парирував. На 38-й же господарі заробили пенальті за фол Бускетса проти Борре, але арбітр після перегляду відеоповтору скасував своє рішення.

Барса теж мала гольовий момент. На 31-й хвилині Бускетс виконав класне закидання під ривок Альбі, Жорді виконав простріл вздовж воротарського, а Педрі пішов на замикання – втім, хавбек розминувся з м'ячем. Зрештою, відпочивати команди відправились за нулів на табло.

Другий тайм стартував без кадрових перестановок, а от хід зустрічі змінився. Айнтрахт пішов уперед і ледь не заробив пенальті одразу після відновлення гри, а на 48-й хвилині "орли" відкрили рахунок. І як! Гарсія вибив подачу Костіча за межі карного майданчика, а Кнауфф, підхопивши сферу, вистрілив у праву дев'ятку – без шансів для тер Штегена! 1:0.

Рівно за хвилину Айнтрахт повинен був подвоювати перевагу. І знову у німців пройшов простріл Костіча, який ніхто не зміг вибити – Ліндстрем же опинився на замиканні, потужно пробивши у протихід тер Штегену. На щастя для "блаугранас", м'яч пролетів над поперечкою. На 56-й же хвилині господарі розкатали ефектну атаку з пасом п'яткою на хід – Борре прорвався правим флангом, три футболісти Айнтрахта втекли від захисників, але подальша передача на дальню стійку виявилась невдалою.

Барселона виглядала жахливо, огризнувшись лишень неточним ударом Торреса з лівого краю штрафного повз ближній кут. Цей епізод стався на 62-й хвилині. Розгніваний Хаві одразу ж зняв з гри Гаві та Траоре, випустивши Дембеле та Френкі де Йонга – і вже на 65-й його заміни спрацювали! Дембеле отримав діагональ, протягнув м'яч правим флангом і віддав пас де Йонгу, а Френкі, обігравшись у стіночку з Торресом, вирізав йому передачу під удар метрів з восьми. Ферран не схибив – 1:1!

Айнтрахт в останні 25 хвилин почав просідати фізично. Заміни особливо не допомагали, а Тута на 78-й хвилині ще й залишив свою команду в меншості. Барселона перехопила ініціативу в зустрічі й розкатала ряд дуже хороших атак – втім, явної переваги над німцями гості не мали. "Орли" тримались на рівних, а Трапп у гру практично не вступав. Гол Феррана, по суті, став останнім гострим епізодом у зустрічі.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував результативну нічию.

Вест Хем удесятьох втратив перемогу над Ліоном – гольовий слід Шахтаря в 1/4 ЛЄ, жах чемпіона світу, Україна в серцях