УКР РУС

Айнтрахт – Челсі: анонс першого матчу 1/2 фіналу Ліги Європи

2 травня 2019 Читать на русском

Франкфуртський Айнтрахт у рамках першого півфінального поєдинку Ліги Європи прийме лондонський Челсі. Анонс та прогноз матчу читайте на "Футбол 24".

Айнтрахт – Челсі

2 травня, 22:00. Франкфурт-на-Майні, Комерцбанк-арена

Головний арбітр: Карлос дель Серро (Іспанія)

Телетрансляція на телеканалі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на "Футбол 24"

Ліга Європи 2018/19 – кому букмекери прогнозують перемогу в турнірі перед півфіналами

У фінансовій столиці Євросоюзу зійдуться команди, які ще не гарантували собі вихід до Ліги чемпіонів на наступний сезон через внутрішній чемпіонат. Натомість потенційний тріумф у Лізі Європи може автоматично вивести до групового етапу головного євротурніру Айнтрахт або Челсі. Отже, два поєдинки 1/2 фіналу мають дуже високу ціну, зокрема, й для окремих персоналій.

Передусім мова про Мауріціо Саррі. Керманич Челсі так і не зміг остаточно перебудувати гру лондонців під свою філософію, а періодично взагалі змушений відходити від неї заради результату. Так, наприклад, було в недільному матчі АПЛ проти Манчестер Юнайтед: "сині" змогла переламати хід зустрічі лише після відмови від обожнюваного італійським фахівцем пресингу та зміни ролі Гонсало Ігуаїна.

Манчестер Юнайтед – Челсі: війна чотирьох за місце під сонцем Ліги чемпіонів, парад травм та "казковий" Де Хеа

Майбутнє Саррі висить на волосині. Якщо Челсі примудриться вилетіти з Ліги Європи та не потрапити до топ-4 у Прем'єр-лізі, то вже влітку курець із Неаполя повернеться на батьківщину. Півфінал другого за значенням єврокубка та місце в "шістці" – не той результат, який можуть пробачити в клубі рівня Челсі.

Натомість Аді Хюттер може спати спокійно. Його підопічні вже перевершили всі сподівання, а перемога в Лізі Європи та/або місце в зоні ЛЧ у Бундеслізі стануть приємним бонусом для франкфуртських фанатів. Успішні виступи Айнтрахта, особливо атакувального тріо в складі Аллє, Йовіча та Ребіча, провокує інтерес до провідних гравців "орлів". Тому вже влітку цю команду, сконструйовану Ніко Ковачем і довершену Хюттером, можуть банально "розтягнути" європейські гранди.

З іншого боку, надуспішна гра окремих виконавців, зрештою, призводить до залежності від них. У першій дуелі з Челсі Айнтрахту точно не допоможе Ребіч (перебір жовтих карток), а участь у матчі француза Аллє під питанням. За такого розвитку подій чи то подвійна, чи то потрійна відповідальність лягає на плечі Йовіча. Серб цього сезону вже забив 25 м'ячів у всіх турнірах, а тому зобов'язаний узяти на себе лідерство в поєдинку з лондонцями.

Цікаві факти

– Айнтрахт не програє на своєму полі в рамках Ліги Європи впродовж 11-ти матчів (9 перемог)

– Челсі найбільше забиває в нинішньому розіграші турніру (30 м'ячів)

– франкфуртці зіграють із "синіми" вперше в історії

Кадрова ситуація

Не зіграють: Тавата, Ребіч (дискваліфікація) – Рюдігер, Ампаду, Ван Гінкель, Хадсон-Одой

Під питанням: Гачіновіч, Штендера, Аллє – Вілліан

Орієнтовні склади команд

Айнтрахт: Трапп – Хасебе, Абрахам, Фаллетт – да Коста, Де Гузман, Фернандес, Роде, Костіч – Йовіч, Пасієнсія

Челсі: Кепа – Аспілікуета, Крістенсен, Луїс, Емерсон – Жоржінью, Канте, Лофтус-Чік – Педро, Азар, Жиру

Прогноз "Футбол 24": 1:0

Зустріч на Комерцбанк-арені буде справжньою грою нервів і тактичних хитрощів від обох тренерів. Вочевидь, великої кількості забитих м'ячів цей поєдинок не подарує. За такої ситуації вирішальним фактором можуть стати трибуни. Шалена підтримка франкфуртських ультрас повинна зіграти на руку Айнтрахту. Мінімальна перемога господарів є цілком вірогідною, хоча цього може виявитися і замало перед матчем-відповіддю на Стемфорд Брідж.

Ліга Європи: суддівські призначення на матчі 1/2 фіналу турніру