УКР РУС

Шальке без Коноплянки зганьбився перед Хоффенхаймом та закріпився біля зони вильоту: 30-й тур Бундесліги, матчі суботи

20 квітня 2019 Читать на русском

У 30 турі Бундесліги Аугсбург на власному полі знищив Штуттгарт, Баварія перемогла Вердер, Майнц здолав Фортуну, Борусія М зазнала поразки від РБ Лейпциг, а Шальке розгромно поступився Хоффенхайму. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Німеччини 2018/2019, 30-й тур

Аугсбург – Штутгарт – 6:0

Голи: Хедіра, 11, Хан, 18, Макс, 29, Ріхтер, 53, Макс, 59, Ріхтер, 68

Баварія – Вердер – 1:0

Голи: Зюле, 75

Байєр – Нюрнберг – 2:0

Голи: Аларіо, 61, Фолланд, 86

Майнц – Фортуна – 3:1

Голи: Матета, 1, Онісіво, 67, Матета, 87 – Люкебакіо, 19

Нереалізований пенальті: Люкебакіо, 58

Борусія М – РБ Лейпциг1:2

Голи: Плеа, 61 – Хальстенберг, 17 (пен), 53

Шальке – Хоффенхайм – 2:5

Голи: Каліджурі, 60 (пен.), Бурґшталлєр, 90 – Бельфоділь, 25, 80, Крамаріч, 45, Салай, 65, Амірі, 73

"Зарплата Коноплянки не відповідає самовіддачі футболіста", – німецький журналіст розкритикував українця

У першому матчі 30 туру чемпіонату Німеччини Аугсбург приймав Штутгарт. Сусіди по дну турнірної таблиці мали однакове завдання – убезпечити себе від вильоту. Вже на одинадцятій хвилині Рані Хедіра виводить господарів вперед. За сім хвилин Андре Хан подвоїв перевагу своєї команди, а на 29-й Філіп Макс доводить рахунок до розгромного. У другому таймі Аугсбург продовжив побиття свого суперника і забив ще три м’ячі.

Вердер приїхав у гості до лідера чемпіонату – Баварії. Перший тайм пройшов за значної переваги мюнхенців, однак втілити цю перевагу у забиті м’ячі вони не змогли. На 58-й хвилині Вердер залишився у меншості: за другу жовту картку був вилучений Мілош Вельковіч. На 75-й хвилині баварці використали свою перевагу і Ніклас Зюле вивів команду вперед. Цей гол так і залишився єдиним у матчі.

Конте може очолити Баварію

Байєр приймав вдома аутсайдера Бундесліги – Нюрнберг. Баварці тримались до 61 хвилини, поки Лукас Аларіо не вивів свою команду вперед. А на 86-й хвилині Кевін Фолланд встановив остаточний рахунок 2:0.

У ще одному матчі Фортуна завітала в гості до Майнца. Господарі вже на першій хвилині вийшли вперед: Жан-Філіп Матета з передачі Каріма Онісіво забив з близької відстані. На 19-й хвилині Доді Люкебакіо зрівняв рахунок. У другому таймі він же не зумів забити з одинадцятиметрової позначки, влучивши у стійку воріт. А на 67-й хвилині Карім Онісіво вивів Майнц уперед. За двадцять хвилин Жан-Філіп Матета голом у нижній кут воріт поставив у матчі жирну крапку.

Борусія М та РБ Лейпциг у досить цікавому матчі вже на старті зустрічі обмінялися серією класних моментів, але ґладбахцям не пощастило отримати пенальті на 17-й хвилині – його впевнено реалізував Хальстенберг. На 53-й прекрасний удар у нижній кут у виконанні все того ж Хальстенберга подвоїв перевагу гостей, хоча вже на 61-й Плеа скоротив відставання. Тим не менш, врятуватися команда Дітера Хекінга так і не змогла – рахунок 1:2 на користь РБ Лейпциг залишився незмінним до самого фінального свистка.

Незважаючи на рівну гру після стартового свистка, Хоффенхайму вдалось відкрити рахунок, а до перерви гості змогли подвоїти перевагу. У другій половині зустрічі ситуація кардинально не змінилась. На 60-й хвилині Каліджурі відквитав один м'яч, реалізувавши пенальті, але гостей це лише розізлило. Гравці Хоффенхайма ще тричі відзначились у воротах господарів. Останнє слово було все-таки за гравцями Шальке, Ґвідо Бурґшталлєр відзначився перед фінальним свистком.

Український хавбек Шальке Евген Коноплянка вже третій матч поспіль не потрапляє у стартовий склад. Після 30-ти турів Шальке перебуває на 15-й сходинці, від зони вильоту команду відділяє лише 6 очок.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ