УКР РУС

Бетіс сенсаційно поступився Сельті, Реал Сосьєдад не втримав перемогу над Алавесом, Атлетіко здолав Райо Вальєкано

2 січня 2022 Читать на русском

У неділю, 2 січня, відбулися кілька поєдинків 19-го туру чемпіонату Іспанії 2021/22. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії, 19 тур

Атлетіко – Райо Вальєкано – 2:0

Голи: Корреа, 28, 53

Ельче – Гранада – 0:0

Вилучення: Гонсалес, 47 (Ельче)

Алавес – Реал Сосьєдад – 1:1

Голи: Хоселу, 56 (пен.) – Янузай, 14

Бетіс – Сельта – 0:2

Голи: Аспас, 26 (пен.), 45+2

Реал зазнав сенсаційної поразки – ганебний гол від найгіршої атаки сезону як помста за Луніна

На Ванда Метрополітано відбулася битва за топ-4 – Райо Вальєкано завітав у гості до Атлетіко і посідав 4 місце, випереджаючи "матрацників" на 1 пункт. Команда Дієго Сімеоне програла останні 4 матчі чемпіонату і підходила до гри з низкою проблем – через коронавірус і травми "матрацники" втратили півкоманди.

Атлетіко відкрив рахунок на 29-й хвилині. Анхель Корреа після хаосу в штрафному Райо з гострого кута вразив ближній кут. Цей гол став єдиним до перерви, а на старті другого тайму аргентинець оформив дубль ударом з меж воротарського. Більше забитих м'ячів не було – команда Сімеоне довела матч до перемоги і піднялася на 4 місце, обійшовши якраз Райо Вальєкано. У "матрацників" 32 очки, у гостей 30.

В іншому матчі зустрічалися команди з нижньої половини таблиці – Ельче приймав Гранаду. Господарі швидко забили, але гол Карільйо скасував VAR. Легітимних м'ячів у першому таймі так і не було, але перед перервою виникла сутичка, яка призвела до зливи жовтих карток і вилучення наставника Ельче.

Одразу по перерві господарі ще й у меншості залишилися – пряма червона для Гонсалеса. Зрештою, у матчі, який запам'ятався більше емоціями, ніж змістовним футболом, голів не було. 0:0 – Ельче залишився поблизу зони вильоту (17 місце, 16 очок), у Гранади 12-та позиція (23 бали).

Реал Сосьєдад відкрив рахунок у матчі з Алавесом на 14-й хвилині: Порту отримав м'яч на правому фланзі, дочекався поки всі захисники суперника повернуться у свій штрафний, прострілив у гущу оборонців на Янузая і той легко пробив по воротах. Під кінець тайму непоганий шанс відігратись змарнував Хоселу – на його постріл у правий кут зреагував Овоно. По перерві господарі відновили рівновагу – Хоселу з пенальті зробив рахунок 1:1. Більше команди не забивали.

Сельта могла виходити вперед у матчі з Бетісом вже на початку матчу, але реакція кіпера севільців після пострілу Міни у лівий кут врятувала господарів. В середині тайму надмірна агресія Гуардадо призвела до пенальті, який чітко виконав Аспас – 0:1. Вже у доданий час Яго оформив дубль, забивши Бетісу гол у роздягальню. Вистріл видався неймовірний: Міна віддав неточний пас на захисника суперника, Аспас примудрився відібрати м'яч у оборонця, увірвався у штрафний майданчик, посадив Сілву на п'яту точку і пробив у ворота повз захисника, який чатував на лінії. Другий тайм голів не приніс.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ