УКР РУС

Барселона з дублем Брейтвейта переграла Реал Сосьєдад – Депай віддав асист у дебютному матчі за "блаугранас"

15 серпня 2021 Читать на русском

В рамках 1-го туру іспанської Прімери було проведено три матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 1-й тур

Сельта – Атлетіко – 1:2

Голи: Аспас, 58 (пен) – Корреа, 23, 64

Вилучення: Мальйо, 90+6 – Ермосо, 90+6

Барселона – Реал Сосьєдад – 4:2

Голи: Піке, 19, Брейтвейт, 45+2, 59, Роберто, 90+1 – Лобете, 82, Оярсабаль, 85

Севілья – Райо Вальєкано – 3:0

Голи: Ен-Несірі, 19 (пен), Ламела, 55, 79

Вилучення: Зідан, 16

Недільну ігрову програму в іспанській Прімері відкривав поєдинок Сельта – Атлетіко. "Матрацники" з перших хвилин захопили ініціативу на полі й вже у середині тайму змогли відкрити рахунок – відзначився Корреа. Господарі ж до перерви зуміли завдати лише один удар у площину воріт.

Севілья оголосила про трансфер гравця збірної Швеції

У другій половині зустрічі гравці Сельти зуміли заробити одинадцятиметровий, який без особливих проблем реалізував Аспас – 1:1. Однак, за кілька хвилин гості відповіли ще одним голом Корреа, який записав до свого активу дубль. Гості одразу кинулись в атаку, намагаючись повернути хоча б нічийний рахунок, однак до кінця матчу так і не змогли створити жодного небезпечного моменту. В компенсований час по прямій червоній за жорстке зіткнення отримали Мальйо та Ермосо. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу Атлетіко – 2:1.

Барселона у рідних стінах приймала Реал Сосьєдад. Господарі розпочали значно впевненіше й вже на 19-й вирвались уперед – дебютант "блаугранас" Депай, виконуючи стандарт, ювелірно навісив у штрафний майданчик, де Піке головою замкнув. Забитий м'яч став для Піке першим у Ла Лізі ще з сезону 2019/20.

Під завісу тайму перевагу закріпив Брейтвейт, якому асистував Де Йонг. Гості ж до перерви жодного разу не влучили у ворота суперника.

У другому таймі ситуація на полі не змінилась. На 59-й хвилині Брейтвейт ударом з меж карного майданчика зробив рахунок розгромним, записавши до свого активу дубль. Сан-сабастьянці відчайдушно прагнули відквитати хоча б один гол й змогли це зробити на 82-й – відзначився Лобете, який нещодавно вийшов на заміну. Це додало їм впевненості у собі й за декілька хвилин ще один поклав Оярсабаль, але на перших хвилинах компенсованого часу їхні надії знищив Роберто, який потужним ударом замкнув ювелірну передачу Брейтвейта у штрафний майданчик. У підсумку – перемога "синьо-гранатових" – 4:2.

Програму дня в Іспанії закривав матч на Рамон Санчес Пісхуан, де Севілья приймала новачка Ла Ліги – Райо Вальєкано. Зустріч виправдала свій пізній початок вже хоча б тим фактом, що у ній отримав червону картку сам Зідан! Щоправда, мова не про Зізу, а про його сина – голкіпер Люка на 16-й хвилині помилився при виході на довгий пас, дозволивши Ідрісі обіграти себе у штрафному. Французу нічого не залишалося, окрім як потягнути форварда за футболку. Рефері призначив пенальті, а Ен-Несері його реалізував.

Райо Вальєкано у меншості зберігав інтригу до самої перерви, програючи з мінімальних рахунком, однак на старті другого тайму Севілья фактично зняла всі питання. Це сталося на 55-й хвилині, коли затяжна комбінація андалусійців завершилась прострілом і рикошетом на Ламелу – Ерік пробив з рикошетом від захисника, а м'яч полетів у протихід Дімітрієвскі. 2:0. На 79-й же аргентинець оформив дубль, замкнувши простріл від Ен-Несірі ударом у порожні ворота. 3:0. "Рохібланкос" святкують розгром.

"Я – Мюллер, бомбардир із Ньордлінгена". Легендарний Герд пішов у кращий світ