УКР РУС

Атлетіко впевнено переграв Алавес, Осасуна у доданий час вирвала перемогу над Леганесом: 32-й тур Ла Ліги, субота

28 червня 2020 Читать на русском

У суботу, в рамках 32-го туру чемпіонату Іспанії, відбулось кілька поєдинків. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2019/20, 32 тур

Атлетік – Мальорка – 3:1

Голи: Гарсія, 16 (пен.), Сансет, 24, Вільялібре, 90 – Будімір, 69 (пен.)

Осасуна – Леганес – 2:1

Голи: Гальєго, 9, 90+6 – Авілес, 50

Атлетіко – Алавес – 2:1

Голи: Сауль, 59, Коста, 71 (пен) – Хоселу, 90+3 (пен)

Барселона втратила перемогу над Сельтою через жахливу гру в обороні

Більбао надпотужно провів перший тайм, завершуючи атаки з неймовірною ефективністю – чотири з чотирьох ударів летіли в площину. На 16 хвилині Лаго у власному штрафному необачно заплів ноги Раулю Гарсії, і сам постраждалий реалізував пенальті. Згодом Атлетік після кутового розігрує чудову комбінацію, яку підсумував молодий Сансет.

У другій половині Мальорка спробувала відігратися, але все обмежилося одним голом Будіміра, та й той з пенальті. Натомість у Атлетіка спрацював "джокер" Вільялібре – потужний форвард залишився без опіки і закотив третій м'яч у ворота балеарців. Мальорка продовжила свою серію без перемог до п'яти матчів, ризикуючи опуститися з 18-ої на 20-ту сходинку таблиці. Команда з Більбао спокійно йде дев'ятою з надіями на Лігу Європи.

Севілья на останніх хвилинах врятувала нічию з Вальядолідом – безвиграшна серія андалусійців досягла чотирьох матчів

Осасуна забила колишній команді нашого Андрія Луніна – Леганесу – вже на дев'ятій хвилині. Енрік Гальєго після навісу Франа Меріди розкішним ударом у падінні через себе прошив Івана Куельяра.

По перерві чудову техніку продемонстрував Хав'єр Авілес: отримавши м'яч майже біля центра поля, він прорвався правим флангом, змістився ближче до середини і потужним ударом метрів з 30-ти влучив у ліву дев'ятку. Все йшло до нічиєю, поки на шостій доданій хвилині круглий після пострілу Гальєго від рук голкіпера не влетів у ворота. За мить арбітр дав свисток про закінчення матчу.

Закривав програму дня поєдинок на Ванда Метрополітано, де мадридський Атлетіко приймав Алавес. Господарі домінували у першому таймі, настрілявши вдвічі більше ударів по воротах, хоча єдине влучання у площину належало гостям – це Алейш Відаль пробив метрів з 11-ти. Облак не спав. Реалізувати свою перевагу в активності до перерви підопічні Дієго Сімеоне не змогли, але й баски не забили.

Відкрити рахунок Атлетіко зумів в середині другого тайму – це Сауль ударом головою замкнув розкішну подачу Тріпп'єра зі штрафного з правого флангу. На 71-й мадридцям вдалося подвоїти свою перевагу з пенальті, який впевнено реалізував Дієго Коста. Алавес зумів отямитися аж у компенсований час, відквитавши один гол з "11-метрового", але на більше басків не вистачило. Зрештою, фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу "матрацників" – 2:1.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ