УКР РУС

Бетіс втримав перемогу над Вільяреалом, Атлетік розгромив Ельче за тайм і піднявся у зону ЛЧ, Сосьєдад програв Хетафе

11 вересня 2022 Читать на русском

В рамках недільньої програми 5-го туру Ла Ліги було проведено кілька матчів Звіт про них читайте на "Футбол 24"

Чемпіонат Іспані 2022/23, 5-й тур

Ельче – Атлетік – 1:4

Голи: Понсе, 59 – Маркау, 9 (автогол), Сансет, 13 (пен), Н. Вільямс, 23, Беренгер, 44

Хетафе – Реал Сосьєдад – 2:1

Голи: Унал, 45+5, Аленья, 48 – Мендес, 50

Нереалізований пенальті: Майораль, 14 (Хетафе)

Бетіс – Вільяреал – 1:0

Гол: Родрі, 61

Атлетік приїхав у гості до Ельче, якому за перші чотири тури вдалося набрати всього 1 очко при різниці голів 1-9. Баски влаштували аутсайдеру побоїще ще до перерви, а відкрити рахунок їм допомогли господарі – Маркау на 9-й хвилині підрізав м'яч у власні ворота. На 13-й гості заробили пенальті, який реалізував Сансет, а на 23-й Ніко Вільямс пішов у дриблінг на правому краю штрафного й бахнув у дальню дев'ятку – 0:3.

Президент мадридського клубу звинуватив агента зіркового нападника у навмисному ударі головою

Звичайний винос від Сімона на 44-й хвилині перетворився у серію відскоків та четвертий гол Атлетіка (його провів Беренгер). Після цього підопічні Ернесто Вальверде заспокоїлись, навіть дозволивши супернику провести гол престижу на 59-й хвилині. У підсумку, фінальний свисток зафіксував розгром Ельче. Більбао набрав 10 очок і піднявся на четверту позицію в турнірній таблиці.

Реал Сосьєдад міг наздогнати Атлетік, але для цього необхідно було здолати Хетафе на його полі. Завдання виглядало простим, адже мадридці мали всього одне очко після чотирьох турів, тричі зазнавши розгрому. Втім, "чурі-урдін" несподівано зіткнулись з серйозними проблемами – господарі виглядали активніше й навіть заробили пенальті на 13-й хвилині (Реміро врятував. Перед свистком на перерву Унал взагалі вивів їх уперед завдяки шикарному пострілу зі штрафного метрів з 25-ти.

За дві хвилини після старту другого тайму Хетафе ще й подвоїв перевагу в рахунку. Унал прорвався лівим флангом і прострілив на лінію карного майданчика, а Аленья потужним ударом поцілив у дальній кут – 2:0! Втім, вже на 50-й хвилині Мендес скоротив відставання, замкнувши навіс від Шо. Після цього команди розмінялись низкою хороших моментів, найгостріший з яких мав Унал – Енес влучив у стійку. Відігратись баскам так і не вдалося. Хетафе святкує дебютну перемогу в сезоні!

Програму дня в Іспанії закривала зустріч у Севільї, де Бетіс приймав Вільяреал. Обидві команди потужно стартували в чемпіонаті, здобувши по три перемоги, а "жовта субмарина" при цьому ще й не пропустила жодного гола. В першому таймі підопічні Унаї Емері продовжили "суху" серію, хоча забити також не вдалося. Найбільш близьким до взяття воріт був Ло Чельсо, який з лінії штрафного бив у дальню дев'ятку (Сілва парирував). Андалусійці теж мали кілька хороших моментів, а в цілому матч був рівним.

На початку другого тайму рахунок нарешті було відкрито. Це зробив Бетіс – Луїс Енріке змістився з правого флангу й виконав подачу на дальню стійку, а Родрі замкнув. 1:0! Ще за дві хвилини Енріке міг додати до голу асист, увірвавшись на правий край штрафного й опинившись перед Рульї, однак Херонімо парирував його удар. Тим не менш, ці епізоди переломили хід зустрічі – Вільяреал до самого фінального свистка практично нічого не створив, за виключенням подачі зі стандарту із замиканням Торреса (повз ворота). У підсумку, "вердібланкос" відсвяткували мінімальну перемогу.

Реал оформив красивий камбек і знову обійшов Барселону – шедевр несподіваного героя та переможна "самба"