УКР РУС

Вільяреал у феєричному матчі переміг Атлетіко, Атлетік мінімально здолав Валенсію

21 серпня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю у 2-му турі чемпіонату Іспанії відбулось два матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Ла Ліга, 2-й тур

Атлетік – Валенсія – 1:0

Гол: Беренгер, 43

Атлетіко – Вільяреал – 0:2

Голи: Піно, 73, Ж. Морено, 90+7

Вилучення: Моліна, 90+4 (Атлетіко)

Реал Мадрид розгромив Сельту – Модріч забив шедевральний гол, Азар не реалізував пенальті

У першому матчі дня Атлетік приймав Валенсію. Гаттузо вже на початку зустрічі змушений був провести екстрену заміну через травму Дуро. "Кажани" більше володіли м'ячем, в той час як господарі не возились зі снарядом, а намагались бити по воротах за найменшої можливості. Одна з таких спроб завершилась успіхом на останніх хвилинах першого тайму – Беренгер поцілив у правий нижній кут.

Вже у доданий час Іньякі Вільямс подвоїв рахунок, але рефері зафіксував офсайд і Атлетік пішов на перерву за мінімальної переваги. Наприкінці матчу інший Вільямс, той що Ніко, також повторив долю свого однофамільця – його гол скасували через положення поза грою. Зрештою, поєдинок так і завершився мінімальною перемогою господарів.

Атлетіко в одному з центральних матчів туру приймав Вільяреал. Поєдинок цілком виправдав свій статус: Мората міг відкривати рахунок вже на 18-й секунді внаслідок виходу віч-на-віч (гостей врятували Рульї та офсайд), а Ло Чельсо на 11-й хвилині відповів ударом з лінії штрафного під дальню стійку – сейв Облака виручив мадридців. Ще один розмін моментами стався на 20-х хвилинах: Капу після подачі з кутового пробив з рикошетом (Облак парирував) – Мората ж огризнувся замиканням навісу від Коке. Рульї не спав.

Найгостріший епізод першого тайму створив Вільяреал. На 33-й хвилині "підводники" заробили стандарт, подачу з якого Фойт скинув на лінію воротарського – Морено у дотик завдав потужний удар, однак влучив у поперечку! Жерар одразу зіграв на добиванні, забивши гол. На жаль для "жовтої субмарини", його не зарахували через гру рукою. Атлетіко на 40-й відповів ще одним кросом на Морату, який знову завершився сейвом Рульї.

На початку другого тайму зміст гри не змінився. "Матрацники" могли відкрити рахунок на 53-й хвилині внаслідок пострілу Феліша з рикошетом із близької дистанції (м'яч майже залетів у ближню дев'ятку), а Вільяреал ледь не вийшов уперед після закидання Парехо на Морено – втім, Жерар на лінії воротарського не влучив по м'ячу! Надалі розміни гострими атаками продовжувались, але якісних моментів вболівальники не бачили до 71-ї хвилини.

Саме тоді Кунья мав святкувати взяття воріт Вільяреала. Матеус вийшов на заміну й першим дотиком замкнув простріл Корреа. Втім, з п'яти метрів бразилець влучив у Рульї, а подальший рикошет від захисника призвів до того, що м'яч пройшов поруч з каркасом. Покарання за марнотратство було миттєвим: Моліна замість виносу закидання у штрафний виконав невдалу скидку, яку перехопив Піно – Єремі одразу ж увірвався в штрафний і точним ударом в дальній кут вивів "жовту субмарину" вперед. 0:1!

Атлетіко міг врятуватись на 78-й після навісу на Кунью, але той з близької відстані знову влучив у поперечку. М'яч впав практично на лінію воріт. Рульї вибив його лежачи, мадридці просигналізували про гол, але VAR прийняв бік гостей. Це був останній реальний шанс господарів зачепитись за очки. Вільяреал же на останніх хвилинах створив низку 100-відсоткових моментів (в одному з них Морено перекинув Облака) й навіть залишився у більшості після вилучення Моліни.

Зрештою, на 8-й компенсованій хвилині Жерар Морено добив Атлетіко, завершивши контратаку 4-в-2. "Жовта субмарина" святкує перемогу!

Бетіс втримав перемогу над Мальоркою й вийшов у лідери Прімери, Осасуна завдяки двом пенальті здолала Кадіс