УКР РУС

Аталанта врятувалася у трилері з Лаціо, Маліновський – архітектор божевільної розв'язки, але оцінка жахає

30 жовтня 2021 Читать на русском

Аталанта розписала домашню нічию з Лаціо у матчі 11-го туру Серії А (2:2). Руслан Маліновський з'явився на полі по перерві.

Третій тур за тиждень – здається, саме насичений календар був основною причиною відсутності Маліновського у стартовому складі. Українець розпочав на лаві запасних, як і конкурент з Росії – Міранчук. Деякі італійські медіа анонсували відпочинок нашого хавбека перед важливою зустріччю з МЮ у Лізі чемпіонів, мовляв, без ротацій на цьому відрізку не обійтися.

Аталанта – Лаціо: онлайн-трансляція матчу Серії А – Маліновський у запасі

Лаціо розпочав активніше. Команда, що виконує найбільше коротких передач у Серії А, послідовно дотримувалася власного стилю. Це почерк Мауріціо Саррі, який очолив “орлів” минулого літа. Щоправда, римляни контролювали сферу без особливого просування вперед. Прекрасний пресинг команди Гасперіні на чужій половині поля щонайменше двічі за стартові 10 хвилин призводив до небезпеки біля воріт Рейни. У обох випадках Сапата якось незграбно намагався обігрувати.

Аталанта швиденько перехопила ініціативу, тоді як гості повністю перейшли на контратаки. Бергамаски діяли широко, з традиційно мобільними фулбеками, проте у фінальній третині були проблеми. Можливо, не вистачало Маліновського, який дуже добре комбінує з тим же Сапатою. Лаціо терпів і таки дочекався власного шансу. Катальді розрізав оборону Аталанти передачею з глибини, удар Іммобіле парирував Муссо, а Педріто залишалося влучити у порожні ворота – 1:0 вже на 18-й хвилині.

Після пропущеного м’ячі господарі трохи здулися. Традиційно мобільні фулбеки Гасперіні здебільшого шукали Сапату, який майже завжди мав двох опікунів. У Ілічіча – багато технічного браку: то перетримає, то помилиться на рівному місці. В середині першого тайму Лаціо міг забивати вдруге. Після подачі з кутового м’яч відскочив до Феліпе Андерсона, бразилець приклався метрів з 10-ти, але влучив у захисника – небезпечний і водночас слабкий рикошет рятує “Богиню”.

Лаціо повинен був йти на перерву з мінімальною перевагою, але один з найкращих форвардів Серії А знову сказав своє слово. Під свист розчарованих трибун Сапата увірвався до штрафного гостей і невідпорно вгатив у дальній – 1:1. Дещо нелогічний гол зводить нанівець ігрову перевагу “орлів” у стартові 45 хвилин.

Фройлер у дебюті другої половини потужно стріляє здалеку – Рейна на місці. Підопічні Саррі одразу ж відповідають гольовим моментом. Господарі знову загубили Іммобіле, який з кількох метрів б’є прямісінько у кіпера. Гра на зустрічних курсах подобається уболівальникам. Руслан Маліновський виходить замість Пашаліча на 59-й. Українець отримав від Гасперіні понад півгодини.

Іммобіле не встиг на гострий пас Луїса Альберто, у дзеркальній атаці Сапату випереджає Рейна. Руслан найчастіше шукає колумбійця, але це все передачі у боротьбу. Зрештою, українцеві довірили штрафний – нехитрий удар приймає на себе стінка. Іммобіле виправляється після кількох супершансів. Чемпіон Європи упевнено завершує триходівку за участі Педро і Башіча. Останній записує собі до активу асист.

Мурієль дивовижно промахується з лінії штрафного. Рейна був безсилий, провівши поглядом сферу, яка у лічених сантиметрах розминулася з ближньою стійкою. Маліновський старається, але цього замало. Саме українець марнує вбивчий момент на 90+1. Ніким не прикритий Руслан завершує красиву комбінацію ударом у бокову сітку. І все ж Аталанта рятується. Маліновський подає, Деміраль головою продовжує на дальню, а де Рон вириває очко!

У підсумку Аталанта залишається п'ятою (19 очок), а Лаціо – 6-й (18). Фантастична розв'язка у Бергамо.

Маліновський почав рятівну атаку, Іммобіле повторив рекорд легенди – відеоогляд матчу Аталанта – Лаціо – 2:2

Маліновський з принизливою оцінкою, але він – один з героїв

Після гола у ворота Удінезе поява Маліновського очікувалася з перших хвилин, проте Джан П'єро Гасперіні вирішив інакше. Логіка проста: упродовж 10 днів Аталанта проводить 4 матчі, треба правильно розподілити сили. Тим паче, попереду – домашній поєдинок за життя в ЛЧ проти МЮ. Руслан опинився на лаві запасних, і це зовсім не здивувало апеннінську пресу. Тамтешні журналісти заздалегідь рознюхали плани алленаторе. Отже, українцеві довелося виходити за некомфортних умов. По перше, Лаціо володів суттєвою ігровою перевагою після перерви, по-друге – у Аталанти щораз частіше з'являлися серйозні розриви.

Маліновський і не провалився, і не вразив. Зокрема, йому не вдалося використати свій головний "скіл" – удар. Ба більше, на останніх хвилинах матчу, за рахунку 1:2, Руслан промахнувся з вбивчої позиції, і цілком міг перетворитися у антигероя. На щастя, вже перед фінальним свистком він виконав той самий рятівний навіс. Однак, це зовсім не аргумент для популярних аналітичних порталів. SofaScore з WhoScored оцінили Маліновського другою найнижчою оцінкою – 6.2 і 6.5 балів відповідно. Менше отримав лише Дзаппакоста.

Наш хавбек, який повертається у збірну на вирішальний матч відбору ЧС з Боснією, 5 разів втрачав сферу, а ще запам'ятався 4-ма невдалими дальніми передачами (1 успішна спроба з 5-и). Крім цього, Руслан, як один з лідерів команди, рідко брав на себе – жодного обіграшу за півгодини.

Зауважимо, що майже уся атака "нерадзуррі" нині не вразила. За винятком хіба що бомбардира Сапати. Той же Ілічіч повністю розчинився, а Мурієля, який теж виходив на заміну, підвела влучність. Загалом, Маліновський та Ко виявилися заручниками нестабільності нинішньої Аталанти, яка чергує класні матчі з відвертими провалами. Проти симпатичного Лаціо було десь посередині.