УКР РУС

Манчестер Сіті без Зінченка впевнено переміг Ньюкасл, Евертон здолав Шеффілд Юнайтед і піднявся на друге місце АПЛ

26 грудня 2020 Читать на русском

В рамках суботньої програми 15-го туру АПЛ було проведено чотири матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 15-й тур

Астон Вілла – Крістал Пелас – 3:0

Голи: Траоре, 5, Хаус, 67, Ель-Газі, 76

Вилучення: Мінгс, 45 (Астон Вілла) (друга жовта)

Фулхем – Саутгемптон – 0:0

Манчестер Сіті – Ньюкасл – 2:0

Голи: Ґюндоґан, 15, Торрес, 55

Шеффілд Юнайтед – Евертон – 0:1

Гол: Сігурдссон, 80

Астон Вілла у рідних стінах приймала Крістал Пелас. Господарі відкрили рахунок вже на 5-й хвилині – Траоре своєчасно опинився на добиванні після удару Уоткінса і спрямував м'яч у сітку. Під завісу тайму "леви" залишились у меншості – другу жовту за грубий фол отримав Мінгс.

Манчестер Юнайтед розписав нічию з Лестером у матчі за друге місце АПЛ – "дияволи" перервали рекордну переможну серію

Попри кількісну перевагу, у другому таймі "орлам" ніяк не вдавалось вирівняти гру. На 67-й перевагу господарів подвоїв Хаус. Після цього гості нарешті прокинулись і захопили контроль над м'ячем, але під завісу тайму пропустили ще один – відзначився Ель-Газі. У підсумку – впевнена перемога Астон ВІлли – 3:0.

Саутгемптон завітав у гості до Фулхема. Перша половина зустрічі виявилась дуже нудною – жодного небезпечного моменту. Команди обмінялись кількома ударами та пішли на перерву із нульовим рахунком.

На 75-й хвилині гольову засуху перервав Лонг, проте після перегляду VAR на предмет офсайду його гол було скасовано. Під завісу зустрічі VAR скасував ще один гол "святих", і теж через офсайд. Зрештою, фінальний свисток зафіксував безгольову нічию.

Манчестер Сіті підходив до поєдинку із Ньюкасом явним фаворитом зустрічі – "містяни", якщо рахувати матчі Кубку Ліги та групового етапу Ліги чемпіонів, не програють вже 9-ть матчів поспіль. На 15-й хвилині Стерлінг навозив кількох захисників у штрафному майданчику і віддав передачу під удар Ґюндоґану, який з вбивчої відстані поклав м'яч у сітку. "Сороки" намагались нав'язувати боротьбу, але до перерви не змогли завдати жодного удару у площину воріт.

Арсенал впевнено переміг Челсі завдяки шедеврам Джаки та Сака – "каноніри" перервали 8-матчеву безвиграшну серію

У другій половині зустрічі перевагу господарів збільшив Торрес. Після цього "містяни" мали ще кілька гольових моментів, проте реалізувати їх не вдалось. Гості ж так і не створили жодного небезпечного моменту. Впевнена перемога Манчестер Сіті – 2:0.

Евертон на виїзді зустрічався із Шеффілд Юнайтед. Обидві команди були мотивованими – "клинки" у разі перемоги перервали б 14-ти матчеву безвиграшну серію, а "іриски" піднялись б на другу сходинку турнірної таблиці. У першому таймі господарі могли вийти уперед, але удар Макголдріка у практично порожні ворота дивом вдалось відбити захиснику.

На 80-й хвилині гостей уперед вивів Сігурдссон, який отримав чудову розрізну від Дукуре і миттєво пробив у правий нижній кут. Гравці Шеффілду до кінця матчу відчайдушно намагались зрівняти рахунок і навіть створили кілька гострих моментів, проте забити не змогли. Мінімальна перемога Евертона – 0:1.

Завдяки цій перемозі "іриски" із 29-ма пунктами піднялись на другу сходинку турнірної таблиці і випереджають Лестер на один заліковий бал, натомість Шеффілд так і не зумів здобути першу перемогу у сезоні і посідає останнє місце із двома очками.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ