УКР РУС

Кубок Англії: Арсенал сенсаційно програв Саутгемптону і вилетів з турніру, Брайтон і Шеффілд вийшли до наступного раунду

23 січня 2021 Читать на русском

Саутгемптон обіграв Арсенал в рамках 1/16 фіналу Кубка Англії, Брайтон та Шеффілд Юнайтед продовжили участь у змаганнях. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Кубок Англії, 1/16 фіналу

Саутгемптон – Арсенал – 1:0

Гол: Габріель, 24 (авт)

Брайтон – Блекпул – 2:1

Голи: Біссума, 27, Альзате, 58 – Медін, 45+2

Шеффілд Юнайтед – Плімут – 2:1

Голи: Бешем, 39, Шарп, 47 – Камара, 75

Мікель Артета вирішив дати відпочити низці гравців основи. Вийшли ті, хто останнім часом грав помітно менше. Натомість Ральф Хазенхюттль не став нехтувати Кубком і випустив найсильніших. До того ж повернувся у склад Денні Інгз, який подолав коронавірус.

Розкішна гармата Вітіньї вибила сенсаційних кривдників Руні з Кубка Англії

Вже на 5-й хвилині Ворд-Праус міг відкрити рахунок. Після його удару м'яч влучив у поперечину. Згодом Адамс класно розхитав двох суперників, увійшов у штрафний Арсенала і пробив – Лено здійснив класний сейв. Але на 25-й безсилим був і німецький кіпер. Вокер-Пітерс виконав простріл, а у власні ворота м'яч підправив Габріель.

Відразу по перерві Інгз мав усі шанси збільшувати перевагу "святих". Лено вчасно скоротив відстань, і форвард пробив прямісінько у стійку. Мікель Артета зрозумів, що настав час щось змінювати. На полі з'явилися Сака і Томас, а згодом ще й Ляказетт. Арсенал справді почав діяти гостріше, але не можна сказати, що заволодів тотальною перевагою.

Влаштувати фінальний штурм так і не вийшло. Саутгемптон уважно відіграв у обороні, подекуди навіть гостро контратакуючи. Зрештою, "святі" відстояли мінімальну перемогу і в 1/8 фіналу Кубка Англії зіграють проти Вулверхемптона.

Ярмоленко відзначився третім голом у сезоні – вінгер Вест Хема елегантно перекинув голкіпера

Брайтон та Шеффілд Юнайтед здобули майже ідентичні перемоги над представниками нижчих дивізіонів. Брайтон мінімально обіграв Блекпул, а головним героєм зустрічі став Альзате, який спочатку асистував Біссумі, а потім забив і сам. Суперник відповів лише голом Медіна. "Клинки" ж у своєму матчі переграли Плімут. Бешем та Шарп забивали у ворота суперника (Шарп ще й відзначився результативною передачею), а Плімут забив гол престижу зусиллями Камара.

Маліновський їде в нефартовий Мілан, друга битва МЮ з Ліверпулем, Реал і Барса в гонитві за Атлетіко: топ-матчі вікенду