УКР РУС

МЮ із 1000-м пропущеним голом продовжує погоню за Сіті, Арсенал на останніх секундах врятував нічию з Фулхемом

18 квітня 2021 Читать на русском

В рамках 32-го туру АПЛ Фулхем створив сенсацію, відібравши очки у Арсенала на Емірейтс, МЮ закономірно обіграв Бернлі.

Чемпіонат Англії 2020/21, 32-й тур

Арсенал – Фулхем – 1:1

Голи: Нкетія, 90+7 – Маджа, 59 (пен)

Манчестер Юнайтед – Бернлі – 3:1

Голи: Грінвуд, 48, 84, Кавані, 90+3 – Тарковскі, 50

Програму дня в Англії відкривав поєдинок на Емірейтс між Арсеналом і Фулхемом. Гості в разі перемоги наблизились би на відстань чотирьох очок від рятівної 17-ї позиції, яку посідав Бернлі – щоправда, у "бордових" два матчі в запасі, але їх ще треба виграти. Для "канонірів" зустріч теж була важливою, адже з'явився шанс вийти на дистанцію в два залікових бали від сьомої сходинки.

Матвієнко може перейти в Тоттенхем – захисник Шахтаря провів перемовини з агентом

У першому таймі на полі було нудно. Команди провели всього п'ять ударів по воротах, лишень раз влучивши у площину, причому гості завдали два постріли. На 40-й хвилині Арсенал таки зумів прошити оборону "коттеджерів" внаслідок прекрасної комбінації, в завершенні якої Себальйос замкнув навіс на дальню стійку – втім, гол скасували через смішний офсайд. Ось настільки в нього заліз Сака:

В другому таймі Арсенал домінував, завдавши понад 10 ударів – в одному з епізодів захисник Фулхема навіть виносив м'яч з лінії воріт. Гості трималися зі скрипом, однак саме вони відкрили рахунок у зустрічі. На 57-й хвилині Леміна налетів у штрафному на Габріеля, а рефері призначив пенальті на користь "коттеджерів" – Маджа впевнено його реалізував. 0:1!

Відіграти цей м'яч господарі змогли аж на 90+7-й хвилині з кутового, після якого Холдінг завдав потужного удару в дальній кут. Ареоля парирував, але на добиванні зіграв Нкетія. 1:1! Нічия на Емірейтс.

Матч на Олд Траффорд розпочався із шоку для господарів. Вже на 18-ій секунді вони пропустили від Кріса Вуда, який скористався нерозторопністю голкіпера Хендерсона і центральних оборонців. Щоправда, зробив це із офсайду. Забігаючи наперед, варто відзначити, що центрфорвард Бернлі був єдиною загрозою для МЮ у першому таймі. Усі три удари – на його рахунку.

"Червоні дияволи", звісно ж, володіли ініціативою. По воротах Бернлі пробивали Мактомінай, Погба, Рашфорд, Фернандеш, але головний момент змарнував на 38-ій хвилині Грінвуд, який не зумів замкнути простріл у порожні ворота.

Мейсон реабілітувався одразу після перерви. Рашфорд стрімко промчав лівим флангом і прострелив на дальню стійку, де вже очікував Грінвуд. Відзначаємо маневр Бруну, який ефектно пропустив м’яч на партнера. Бернлі одразу ж зрівняв рахунок. Подачу кутового ударом головою завершив Тарковскі – 1:1. Це 1000-й гол, пропущений МЮ у Прем’єр-лізі.

Вирівнявши становище, команда Шона Дайча вміло засушила гру. Довелося йти ва-банк. Натиск господарів увінчався голом на 84-ій хвилині – не без рикошету дубль оформив Грінвуд. Крапку вже у компенсований час поставив Кавані – 3:1.

МЮ зберігає 8-очкове відставання від лідера чемпіонату, тож мінімальна чемпіонська інтрига ще жевріє. Бернлі залишився на 17-му місці, від зони вильоту команду відділяє 6 очок.

Арсенал вийшов у півфінал Ліги Європи, знищивши Славію: фланги "канонірів" роблять результат, а Сміт-Роу – новий Ремзі