УКР РУС

Німеччина та Англія стали лідерами своїх груп, Лєвандовскі оформив дубль, суперник України влаштував погром

28 березня 2021 Читать на русском

Триває другий тур європейської кваліфікації на ЧС-2022. Рахунок та огляд матчів читайте на "Футбол 24".

ЧС-2022. Кваліфікація, 2 тур

Група І

Албанія – Англія – 0:2

Голи: Кейн, 39, Маунт, 63

Польща – Андорра – 3:0

Голи: Лєвандовскі, 30, 55, Свідерскі, 88

Сан-Маріно – Угорщина – 0:3

Голи: Салай, 11, Шаллай, 71, Ніколіч, 88 (п)

Група J

Вірменія – Ісландія – 2:0

Голи: Барсегян, 53, Байрамян, 74

Пн. Македонія – Ліхтенштейн – 5:0

Голи: Барді, 7, Трайковскі, 51, 54, Ельмас, 62, Несторовскі, 82 (п)

Румунія – Німеччина – 0:1

Голи: Гнабрі, 17

Відбір на ЧС-2022: Іспанія в компенсований час дотиснула Грузію, Данія знищила Молдову, забивши 8 голів

Албанії та Англії належало посперечатися за одноосібне лідерство у групі І, оскільки вони були єдиними командами секстету, які перемогли у першому турі. Сенсації не сталося. Команда Гарета Саутгейта поки навіть не пропускає.

Знову дав про себе знати Харрі Кейн – форвард забив сам після навісу від Люка Шоу, а потім віддав гольову передачу на Маунта. Капітан збірної Англії проводить феноменальний сезон. У поточній кампанії Кейн долучився до 46 забитих м'ячів (28 голів та 18 асистів) у 47 матчах за клуб та збірну. Ну і Маунт став першим гравцем Челсі з часів Френка Лемпарда, який три матчі поспіль має результативні дії в поєдинках за національну команду.

Франція обіграла Казахстан з дивовижною статистикою – українець відзначився автоголом, Мбаппе не реалізував пенальті

Роберт Лєвандовскі забив у другому матчі поспіль. Якщо три дні тому форвард врятував для "Кадри" нічию з Угорщиною, то сьогодні фактично його дубль приніс перемогу над Андоррою. Вже згадана Угорщина свій матч також виграла – дісталося Сан-Маріно.

Німеччина доволі оперативно відрила рахунок завдяки Гнабрі. Однак надалі Румунія більше не давала шансів збільшити перевагу. Зрештою, м'яч вінгера Баварії так і залишився єдиним у цій зустрічі. Зате Північна Македонія (між іншим, суперник України на майбутньому Євро) влаштувала погром. Ліхтенштенйн отримав аж п'ять голів, на що не зміг відповісти жодного разу.

Україна втратила перемогу над Фінляндією у матчі відбору ЧС-2022 – пенальті, червона і драма на фініші

Вірменія продовжила переможну ходу на старті кваліфікації. Слідом за Ліхтенштейном капітулювала Ісландія. Сьогоднішні три очки здобуті навіть переконливіше. Величезна заслуга у цьому результаті належить Тіграну Барсегяну. Форвард спочатку забив сам класним обвідним ударом з-за меж штрафного, а пізніше асистував Байрамяну, який встановив остаточний рахунок.