УКР РУС

Зубков не допоможе Шахтарю до кінця року – Йовічевіч зумів знайти позитив для "гірників" попри недоступність лідера

5 листопада 2022 Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Ігор Йовічевіч розповів про терміни відновлення Олександра Зубкова, який травмувався у грі з Олександрією в 10-му турі.

"Зубкова не буде щонайменше до кінця цієї частини чемпіонату. Прогноз – 6 тижнів. Тож до початку зборів він буде цілковито готовий. Певно, Олександр є одним з ключових футболістів для нашої моделі гри. І не тільки він – зараз бракує і Шведа, і Коноплі. Однак є низка футболістів, які показали сьогодні, що ми можемо на них розраховувати.

Шахтар – Інгулець – 3:0 – відео голів і огляд матчу з дебютним м'ячем та бенефісом Криськіва

Вони заслуговують грати значно більше, ніж грають, тому що їхні якості, характер, тренування, щоденна робота змушують мене думати та ухвалювати рішення давати їм більше шансів. Так і зараз, коли вийшла ротація. З одним складом неможливо виграти чемпіонат, потрібен колектив. Сьогодні вийшов дуже вдалий матч, і я щасливий, надто за тих хлопців, які дістають менше ігрової практики.

Водночас дали відпочити ключовим футболістам, які останнім часом провели багато матчів. Дуже насичений графік, ризик травми є великим. Тож я щасливий за колектив, за команду, і три очки є важливими для виконання наших цілей, що ми собі ставимо", – наводить слова Йовічевіча офіційний сайт Шахтаря.

Нагадаємо, Зубков травмувався у грі з Олександрією, яка відбулась 29 жовтня, та вже пропустив два поєдинки, зокрема і надважливий матч з РБ Лейпциг в Лізі чемпіонів. Загалом, Олександр зіграв у 12 матчах за "гірників" у поточному сезоні, в яких відзначився 4 голами.

Шахтар розбив аутсайдера УПЛ – дебютний гол, асист і зароблений пенальті нового героя, вечірка майже без Мудрика