УКР РУС

Зозуля пояснив резонансні фотографії: Я зробив це для того, щоб підтримати нашу армію, наших героїв

19 грудня 2019 Читать на русском

Нападник Альбасете Роман Зозуля прокоментував деякі свої світлини у соцмережах, які викликали резонанс в іспанських ЗМІ.

Нагадаємо, матч 20-го туру Сегунди Райо Вальєкано – Альбасете був зупинений. Після перерви гості відмовилися виходити на поле через образи місцевих фанатів на адресу Романа Зозулі, які назвали українця нацистом. Доля матчу буде вирішена пізніше.

Сьогодні, 19 грудня, Роман Зозуля провів прес-конференцію, в ході якої прокоментував як безпосередньо цей інцидент, так і деякі інші події навколо своєї персони.

Зозуля вперше прокоментував скандал з фанами Райо Вальєкано: Допомагати своїй країні та бути патріотом – це не злочин

"Фото із зображенням Бандери було зроблено моїми знайомими. Я опублікував його у Facebook, кажучи, що ми дуже схожі обличчям, зачіскою. Це фото не мало на увазі жодної політики чи ідеології. Підкреслю вам для історії, що 10 років тому Президент України назвав його героєм. Наголошую, я зробив це лише тому, що у мене є схожі залисини і цим я схожий на нього", – розповів Зозуля на прес-конференції.

"На іншому фото я зображений зі зброєю. Я зробив це для того, щоб підтримати нашу армію, наших героїв. Коли твоя країна воює, то таким чином ти підтримуєш хлопців, які захищають тебе. Ми їздили на передову і я в бінокль бачив супротивників. Два роки тому ми з командою Альбасете зробили фото на військовій базі, і це з'явилося в ЗМІ та соцмережах. Я підтримав свою країну і нічого в цьому не бачу. Я привіз їм гуманітарну допомогу і сфотографувався з ними.

Що стосується фото у футболці з цифрами "18, 14 та 88", то це був баскетбольний турнір, у якому брали участь 6 команд. Було чимало представників преси, ми грали близько 3-х годин а різниця в рахунку була дуже великою. Я розумів, що в баскетболі такого не може бути, тому зробив фото, бо моя команда виграла турнір. Саме тому я зробив цю світлину без жодніх зайвих думок, а коли приїхав в Іспанію, то мені сказали, що ці цифри мають значення (цими числами намагаються зашифрувати пов'язану з нацистською ідеологією абревіатуру. 18 відповідає "AH" – прим. "Футбол 24").

Скандал з Райо пояснив мені це, але я все ще не розумію цього. Люди не знають, що ці цифри означають. 95% людей не знають цього.

Для прикладу – ви купили автомобіль, а вам поліція видала номери 1418. Вам що, піти спалити автомобіль, чи ви будете казати, що там їде нацист? Чи якщо в матчі замість 14-го номера вийде 18-й, ми будемо кричати, що суддя – нацист?" – цитує українського нападника AS.

"Мовчазний пасажир Зозуля – жертва пропаганди": іспанські ЗМІ виправдовують українця, але є смішний "компромат"