УКР РУС

Зоря перемогла Олександрію у скандальному матчі з двома вилученнями

13 грудня 2020 Читать на русском

Останній матч УПЛ у 2020 році подарував скандальне протистояння, в якому Олександрія зазнала поразки від Зорі.

Матч на КСК Ніка закривав український футбольний рік. Олександрія в разі перемоги могла б зазимувати на шостій позиції в таблиці, а Зоря мала шанс вийти аж на четверту. Боротись було за що, але футболісти налаштувалися не на гру, а на битву. До 10-ї хвилини Віталій Романов показав вже три жовті картки гравцям Зорі – моментів до того часу було в три рази менше. Ну, як моментів? Це Довгий після скидки в штрафному пробив прямо в руки Васілю.

"Зоря гідно виступила у Лізі Європи": Скрипник – про невдачі на груповому етапі, Брагу та Лестер

В середині першого тайму футболісти згадали про футбол. Гості провели кілька цікавих атак без завершення, а на 17-й хвилині Назарина бив з дальньої дистанції – неточно. Олександрія могла забити на 21-й внаслідок виходу Лучкевича віч-на-віч з голкіпером, але Васіль встиг скоротити дистанцію та накрити удар. Ще за хвилину Довгий замикав подачу з кутового ударом головою – повз дальній кут! Покарання за марнотратство господарів прилетіло на 31-й, коли Іванісеня прийняв відскок зі штрафного й розстріляв ворота – 0:1! На 34-й подвоїти перевагу Зорі міг Фаворов, який пробив п'яткою метрів з шести, але Паньків не дав себе переграти.

Наприкінці першого тайму команди обмінялися дальніми ударами, які особливої небезпеки не несли. На перерву вони пішли за мінімальної переваги гостей, а от у другому таймі про футбол гравці якось забули. На перший план вийшли фоли, провокації та скандали з арбітрами – і все почалося вже на 50-й хвилині, коли Кабаєв отримав другу жовту за удар в коліно Дубри. Владислав не бачив Каспарса, адже той набігав з-за спини, однак фол був. Зоря залишилась у меншості.

Втім, вже за хвилину після вилучення забивати у ворота Паньків міг Гладкий, який замикав простріл з лівого флангу на дальню стійку – м'яч пройшов над воротами! Лучкевич одразу відповів ударом головю з подачі Стецькова, але йому зовсім трішечки забракло точності. Після цього команди знову збилися до міксфайту, однак на 63-й хвилині красивим обвідним ударом міг забивати Юрченко – Сітало опинився на шляху м'яча. На 69-й же з лету стріляв Кочергін – поруч зі стійкою!

У Олександрії навіть за чисельної переваги нічого не клеїлось у завершальній фазі атаки. Довгий час на полі взагалі не виникало моментів, а на 82-й хвилині один із нападників господарів ще й залишив команду у меншості. Безбородько спочатку грубо сфолив, отримав попередження, а потім побуцькався головами з Іванісенею – і отримав другу жовту. Після цього олександрійці дещо "поплили", а луганці, отримавши моральний підйом, провели низку якісних атак. Зрештою, вони добили господарів у компенсований час – це Сайядманеш отримав пас від Назарини, втік з центру поля у штрафний і пробив у ближній кут. 0:2! Зоря святкує перемогу.

Таким чином, Зоря набрала 20 очок, порівнявшись з Ворсклою і завдяки кращій різниці м'ячів піднявшись на четверту позицію. Олександрія, маючи в активі 16 залікових балів, завершує рік на восьмій сходинці.

Динамо – Колос: Луческу зі скандалами бере зимове чемпіонство, або "Браво, Федераціє" 14 років потому