УКР РУС

Зоря офіційно призначила Скрипника новим головним тренером

3 червня 2019 Читать на русском

Віктор Скрипник став новим керманичем луганської команди, яка гратиме в кваліфікації Ліги Європи. Біографія нового тренера Зорі Віктора Скрипника.

Клуб оголосив про призначення українського фахівця на своєму офіційному сайті.

Вернидуб: У мене були 3 дуже хороші пропозиції

Скрипник підписав контракт терміном на три роки. Офіційна презентація тренера відбудеться 18 липня на стадіоні Славутич Арена. Останнім клубом 49-річного наставника була латвійська Рига, з якою він вигравав чемпіонат і кубок країни.

Футбольна біографія нового наставника Зорі

Віктор Скрипник народився у місті Новомосковськ Дніпропетровської області 19 листопада 1969 року.

Кар'єру гравця Скрипник розпочав у запорізькому Металурзі в 1989-му, а через 5 років приєднався до Дніпра. Тодішній наставник клубу Бернд Штанге вплинув на трансфер українця у німецький Вердер. Перехід відбувся у 1996 році, "дніпряни" отримали за свого захисника 1,5 млн німецьких марок.

У Вердері Скрипник провів 7 сезонів, відігравши 137 матчів у Бундеслізі, 16 – в Кубку Німеччини та 6 в єврокубках. Українського захисника переслідували травми, через що він вирішив завершити кар'єру у віці 34-х років.

Після того, як Скрипник повісив бутси на цвях, українець залишився працювати тренером молодіжної команди Вердера. У 2014-му Віктор Скрипник став наставником основної команди німецького клубу. Через 2 роки фахівця звільнили з посади через непереконливі результати команди.

Влітку 2018-го українець очолив латвійську Ригу, з якої вже повернувся в чемпіонат України.

"Якщо ти грав і у Шаафа, і у Лобановського – отже, був непоганим футболістом". Віктор Скрипник – найкращі цитати першого українця, який тренував у топ-чемпіонаті