УКР РУС

"Зізнаюсь, мені було непросто": Миколенко пригадав резонансну посмішку, яка розлютила Шевченка

26 травня 2021 Читать на русском

Захисник збірної України Віталій Миколенко став зіркою Інтернету завдяки різкій реакції Андрія Шевченка.

"Після виходу на Євро збірна не збиралася майже рік, а потім стартувала у найвищому дивізіоні Ліги націй. У перших поєдинках я не грав, у мене був рецидив травми переднього м'язу стегна, і Андрій Шевченко теж не став ризикувати моїм здоров'ям. Сказав: "Залишайся в клубі, тобі потрібно відновлення".

Шевченко довикликав Безуса у збірну України

Команда обіграла Швейцарію, але поступилася в Іспанії. Потім був спаринг у Франції і найбільша поразка в моїй кар'єрі. До цього було 0:5 з юнацькою збірною у зустрічі з Португалією на чемпіонаті Європи, а тут – 1:7. Втім, про причини того провалу всі добре знають. Не можна, звичайно, в збірній так програвати навіть у спарингах, але у нас був дійсно складний період.

Тренерський штаб зробив висновки, і ми змінили гру перед Німеччиною та Іспанією. У проміжку між цими поєдинками я, звичайно, пристойно влип. Став героєм Інтернету. Зізнаюся, мені було непросто, а моя посмішка, за яку дісталося від Андрія Шевченка, насправді виглядала не так, як могло здатися. Але це вже історія, а тоді головний тренер так пересмикнув команду (особливо мене), що ми взяли – і обіграли іспанців. В Динамо Олег Гусєв досі жартома повторює: "Не треба сміятися, синку" – згадав Миколенко у інтерв'ю Команда№1.

"Якщо буде можливість – скористаюся": інтерв'ю Шевченка про роботу в Мілані, цілі збірної України й голи Маліновського