УКР РУС

Зінченко розповів про свою реакцію на відхід Компані

30 травня 2019 Читать на русском

Лівий захисник Манчестер Сіті Олександр Зінченко поділився своїми емоціями після відходу захисника Венсана Компані.

"Компані для мене – просто ікона футболу. Я взагалі щасливчик, що мені пощастило ділити з ним одну роздягальню. Постійно намагався триматися поруч з ним, використовувати всі його поради і підказки.

Зінченко потрапив у символічну збірну U-21 серед гравців топ-5 чемпіонатів

Дуже пишаюся, що в своїй останній грі за Ман Сіті – у фіналі Кубка Англії – Компані хвилин 5-7 розминався поруч зі мною і радив, як мені працювати далі для кращого прогресу. Він дійсно знає, як бути великим.

Перед фіналом Венсан зібрав у роздягальні практично всіх – і команду, і персонал клубу, щоб повідомити всім про свій відхід. І я почав буквально плакати. Чесно зізнаюся, я не стримався і плакав разом з ним.

У нього велика родина, багатогранне життя зі своїми турботами. Але коли закінчилось тренування і він бачив, що у мене якісь проблеми з тактикою або індивідуальними діями, брав за руку і 40 хвилин працював тільки зі мною. Попросив адміністратора, щоб той робив нам подачі, і ми відточували важливі елементи на практиці.

"Зінченко – один з найбільших успіхів Гвардіоли": українець став найкращим в Ман Сіті на своїй позиції у сезоні 2018/19

Коли в останній день ми говорили про Андерлехт, і я йому кажу: "Ти ж знаєш, що там грає українець?" І він відразу: "Макаренко? Так". При цьому, що я спілкуюся з Жекой, не знав, що він отримав травму ахілла. А Венсан: "Але у нього ж травма зараз".

Тобто, Компані реально в курсі всіх подій. Це один з безлічі епізодів, за якими можна зробити висновок про його роботу", – цитує Зінченка Обозреватель.