УКР РУС

Зінченко проти Хоффенхайма в ЛЧ: погана статистика, низькі оцінки англійських ЗМІ, невдоволення вболівальників Ман Сіті

13 грудня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

Олександр Зінченко зіграв за Манчестер Сіті в матчі Ліги чемпіонів проти Хоффенхайма. "Містяни" перемогли (2:1), а от сам українець проявити себе не зумів. Все найцікавіше про невдалий матч хавбека збірної – в нашому матеріалі.

Зінченко повернувся на поле після травми носа, яка вибила його з гри на початку грудня. Поява в стартовому складі Манчестер Сіті на поєдинок з Хоффенхаймом стала для нього третьою поспіль в Лізі чемпіонів. Олександр звично зайняв місце на лівому фланзі захисту, однак цього разу діяв не зовсім так, як у попередніх матчах.

Зінченко проти Ліона: помилки в обороні, погані оцінки англійських ЗМІ та критика Гвардіоли через довіру українцю

Зазвичай українець багато часу проводить в центрі поля, а вчора концентрувався на фланзі. Проти Хоффенхайма функції Зінченка певною мірою були схожими на звичні дії Бенжамена Менді на лівій бровці, без якого Пепу Гвардіолі не так легко організувати асиметрію в обороні. Цього разу вона була – Зінченко (35) грав значно вище за номінального правого фулбека Джона Стоунза (5).

Обидва футболісти, які діяли на нерідних позиціях крайніх захисників, досить рано пішли з поля: Стоунз у перерві, а Зінченко – на 64 хвилині, поступившись місцем Фабіану Делфу. На той момент Олександр, як завжди, був одним з лідерів команди за кількістю пасів і дотиків до м'яча. Відсоток точності передач – трішки нижчий (88%) за середній по сезону (92%).

Манчестер Сіті – Хоффенхайм – 2:1 – відео голів та огляд матчу

Зінченко в основному оперував на чужій половині поля та підтримував атаки, комбінуючи з партнерами. Але сам загострював рідко. 3 передачі в штрафний майданчик, 1 з яких завершилася ударом по воротах Хоффенхайма, а також 1 вдалий навіс. Активно допомагав Сане, але загалом посередньо відпрацював на атаку.

В оборонній роботі українець також не сяяв: 2 вибивання, 1 перехоплення, жодного відбору. У перерві на фланзі Зінченка з'явився швидкий Різ Нельсон. Як показав старт другого тайму – фулбек Сіті не здатен ефективно йому протистояти. Незабаром Хосеп Гвардіола замінив Зінченка.

Доповнює загальну картину 20% виграних єдиноборств. З такими показниками розраховувати по хороші оцінки від статистичних порталів не можна. WhoScored поставив Олександру другий найгірший бал серед стартової одинадцятки Ман Сіті – 6.4. Лише Емерік Ляпорт, який "привіз" пенальті, отримав менше. SofaScore оцінив Зінченка в 6.7. Гірший бал в того ж Ляпорта та Бернарду Сілви.

Англійські ЗМІ виставили Зінченку не надто приємні оцінки. Авторитетне видання Sky Sports виділило Олександру 6 балів. Менше в складі Манчестер Сіті ніхто не отримав, однак стільки ж мають ще 8 гравців англійської команди. У Daily Mail все майже аналогічно: оцінка 6 для всієї лінії захисту "містян", зокрема й Зінченка.

City Watch зробив українця на рівні зі Стоунзом найгіршим гравцем в складі команди Гвардіоли – 5 балів. Профільний портал акцентує увагу на тому, що Зінченку було комфортніше на чужій половині поля, а з оборонними обов'язками лівого захисника він не впорався.

Manchester Evening News не настільки критичні до Олександра – середні 6 балів. "Звичайна історія для Зінченка. Купа енергії та активностей в підтримку Сане і водночас проблеми, коли суперник робить верхові закидання в його зону", – інформує місцеве видання.

Німецьких журналістів Зінченко також не вразив. Kicker поставив йому 3 бали – менше серед "містян" отримав лише Стоунз.

Манчестер Сіті готовий продати Менді – Зінченко може позбутися основного конкурента

Вболівальники Манчестер Сіті хочуть, щоб Гвардіола припинив ставити Зінченка на лівий фланг оборони та підшукав справжнього фулбека.

"Вчорашній вечір знову довів, що нам потрібно шукати нового лівого захисника, тому що Зінченко захищався жахливо..."

"Думаю, з мене досить таких експериментів, як Зінченко в ролі лівого фулбека".

"Мені вже набрид експеримент з Зінченком на лівому фланзі оборони..."

"Цікаво, скільки разів м'яч у цей вечір літав над Зінченком. Це все виглядає так, ніби він спостерігає за приземленням літаків".