УКР РУС

"Зінченко може стати однією з угод десятиліття", – британський ЗМІ оцінив трансфери Манчестер Сіті

3 травня 2019 Читать на русском

Британське видання Manchester Evening News оцінило трансфери Манчестер Сіті, починаючи з 2012 року. Олександр Зінченко посів доволі високе місце у рейтингу.

Олександр Зінченко проводить у Манчестері другий сезон. Українець підписав контракт з "містянами" влітку 2016-го, проте сезон 2016/17 провів на правах оренди за ПСВ, після чого повернувся у розташування Манчестер Сіті.

Зінченко узгодив новий контракт з Манчестер Сіті

У сезоні 2017/18 Зінченко став чемпіоном Англії, але не отримував чималої кількості ігрової практики – в активі українця лише 8 матчів у Прем'єр-лізі. Влітку минулого року Олександр був близьким до відходу з Ман Сіті, проте вирішив залишитись у команді Хосепа Гвардіоли та боротись за місце у складі.

Як виявилось, недарма. Нинішній сезон – найкращий у кар'єрі Зінченка, який у 2019-му році став основним лівим захисником Манчестер Сіті. В активі 22-річного гравця збірної України вже більше 20-ти поєдинків у всіх турнірах, а також дебютний гол та результативні передачі.

Портал Manchester Evening News пригадав всі трансфери Манчестер Сіті в епоху Чікі Бегірістайна – екс-директора Барселони, який з 2012 року займає аналогічну посаду в англійському клубі та вже витратив більше 800 млн фунтів. Трансфер Зінченка отримав доволі хорошу оцінку – 7 за десятибальною шкалою.

Зінченко претендує на звання найкращого в Кубку Англії 2018/19 – як українець вразив ФА за 3 матчі

"Враховуючи його вплив зліва у останні 2 сезони, він може стати однією з угод десятиліття. Двічі був на межі відходу, а тепер близький до нового покращеного контракту", – так британські оцінили трансфер Зінченка, який обійшовся клубу в 1,7 млн фунтів.

Перехід Зінченка був оцінений вище, ніж, наприклад, трансфери Хесуса Наваса (22 млн, оцінка 5), Альваро Негредо (20 млн, оцінка 6), Стефана Йоветіча (22 млн, оцінка 3), Бакарі Санья (вільний агент, оцінка 6), Фернандо (12 млн, оцінка 4), Ельякіма Мангала (42 млн, оцінка 3), Вілфріда Боні (28 млн, оцінка 3), конкурента Зінченка Фабіана Делфа (8 млн, оцінка 6), Ноліто (13 млн, оцінка 3), Ріяда Мареза (60 млн, оцінка 5) та Бенджамена Менді (52 млн, оцінка 5).

Найкращими визнані переходи екс-гравця Шахтаря Фернандінью (9), Едерсона (9), Бернарду Сілви (9), Рахіма Стерлінга (9), Кевін Де Брюйне (9) та Емеріка Ляпорта (9).

До слова, в активі Олександра Зінченка чемпіонський титул АПЛ 2017/18 та два Кубка ліги. За 2 тури до фінішу чемпіонату Манчестер Сіті випереджає Ліверпуль на 1 очко.

"Гра стільців": Лунін та Куртуа ризикують стати причиною першого великого конфлікту Зідана з керівництвом Реала