УКР РУС

"Зінченко – один з найбільших успіхів Гвардіоли": українець став найкращим в Ман Сіті на своїй позиції у сезоні 2018/19

22 травня 2019 Читать на русском

Манчестер Сіті провів неймовірний сезон 2018/19, вигравши всі внутрішні змагання в Англії. Важливою частиною успіху команди Гвардіоли став і Олександр Зінченко, який отримав високі оцінки за свій вклад в історичне досягнення.

Сезон 2018/19 став найкращим у кар'єрі Олександра Зінченка. Манчестер Сіті українця виграв всі можливі турніри на Туманному Альбіоні – Суперкубок Англії, Кубок англійської ліги, Кубок Англії та АПЛ. При цьому перемоги в Прем'єр-лізі та Кубку ліги стали для Зінченка вже другими в кар'єрі. Єдиний турнір, який не підкорився команді Хосепа Гвардіоли – Ліга чемпіонів, у чвертьфіналі якої на шляху "містян" став Тоттенхем.

"Зінченко зробив все можливе і навіть більше". Авторитетні журналісти вважають його однією з причин чемпіонства Ман Сіті

Профільне видання Manchester Evening News підсумувало виступи Манчестер Сіті в сезоні, що завершився, виставивши оцінки всім футболістам "містян". Не обійшло увагою видання і Олександра Зінченка, який вніс вагомий вклад в блискучі результати своєї команди. У другій частині сезону українець став основним лівим захисником у схемі Хосепа Гвардіоли, провівши загалом 29 поєдинків, 14 з яких – у Прем'єр-лізі.

В активі Олександра 3 гольові передачі в АПЛ, а також 2 асисти у 5-ти матчах Ліги чемпіонів, 1 гол у 6-ти зустрічах Кубка ліги та 4 зіграні поєдинки Кубка Англії, в тому числі фінал проти Уотфорда. Всього ж у сезоні Зінченко у складі Манчестер Сіті зіграв 2 тисячі 339 хвилин – минулоріч було лише 1104 та жодної результативної дії.

Не дивно, що прогрес Зінченка не залишився непоміченим британськими журналістами, які оцінили гру українця за підсумками сезону 8 з 10-ти максимально можливих балів.

"Для гравця, який рік тому відмовився від переходу у Вулверхемптон за 16 млн фунтів, його переведення на роль лівого захисника стало одним з найбільших успіхів Гвардіоли. Величезний крок вперед, чудове покращення у захисті", – таку характеристику отримав Зінченко від MEN.

Українець став найкращим лівим захисником Манчестер Сіті – конкуренти Зінченка отримали нижчі бали. Особливої критики зазнав Бенжамен Менді, який після свого переходу з Монако розглядався як основний виконавець на цій позиції. Француз непогано розпочав сезон, проте постійні травми та проблеми з дисципліною призвели до скромної "п'ятірки".

Ще нижчу оцінку (4) отримав Фабіан Делф. "Те, що Сіті програв 5 матчів із 13-ти з Делфом у старті – дуже показовий момент", – нагадують журналісти. До слова, із Зінченком у стартовому складі Манчестер Сіті не програв жодного разу.

Даніло, який теж може зіграти зліва, отримав дещо вищий бал – гра бразильця оцінена "сімкою".

Найвищу ж оцінку (10) видання поставило Емеріку Ляпорту, Бернарду Сілві, Рахіму Стерлінгу та Венсану Компані, який вже покинув клуб. Серхіо Агуеро та Фернандінью отримали по "дев'ятці".

Дві сотні для Гвардіоли та Клоппа, фактор Зінченка, "диявольський" провал і такі різні португальці – підсумки сезону АПЛ