УКР РУС

Жіноча збірна України розпочала відбір на ЧС з розгрому Фарер – жахлива травма і промах довели дівчат до сліз

21 жовтня 2021 Читать на русском

Українські футболістки впевнено розпочали свій шлях у кваліфікації на чемпіонат світу 2023 року.

Кваліфікація на жіночий ЧС, 3-й тур

Україна – Фарерські острови – 4:0

Голи: Козлова, 16, Кравчук, 45, Бойченко, 57, Корсун, 79

Підопічні Наталії Зінченко лише дебютували у відборі, хоча інші учасники групи В вже встигли провести по 2 матчі. Суперник був доволі зручний – Фарери, які у стартових турах оформили 1:17 проти Іспанії та Шотландії.

Футболістка Шахтаря забила штрафним ударом у стилі Роберто Карлоса – "гірнички" виграли з рахунком 8:0

Українки створили купу моментів ще до перерви, але обмежились двома голами. Уродженка Канади Ніколь Козлова замкнула навіс з правого флангу, а Роксолана Кравчук випередила суперницю на дальній стійці. Другий тайм затьмарила моторошна травма Марії Біскопсто. Нападниця Фарерських островів підвернула гомілкостоп і не змогла стримати сльози від болю (схожу травму нещодавно отримав захисник Ліверпуля Ендрю Робертсон). Лікарі надавали постраждалій першу допомогу, а в цей час Бойченко довела рахунок до розгромного. Добивала гостей Катерина Корсун, яка ефектно пробила головою після подачі кутового. На останніх секундах плакала і представниця України. Надія Куніна з кількох метрів вгатила над воротами і дуже емоційно сприйняла свою невдачу.

Перемога дозволила українкам вирватися на третю сходинку. Іспанія та Шотландія йдуть з 6 пунктами, а Угорщина та Фарери поки без очок.

Шахтар готує прорив у жіночому футболі: тренер – екс-хавбек Зорі, нестримна бомбардирка і розгром 16:0