УКР РУС

Жезус зізнався, що покинув Манчестер Сіті через Гвардіолу

30 вересня 2022 Читать на русском

Нападник Арсенала Габріел Жезус розповів, чому вирішив перебратись до лондонського клубу з Манчестер Сіті.

"Справа була в тому, як Гвардіола розуміє футбол і чого хоче. Тоді ви вирішуєте – приймати це чи ні. Якщо ні – "дякую", перейдімо до іншого виклику. Якийсь час я приймав, але настав момент, коли я сказав: "Я хочу чогось іншого". Я йому подякував, він все зрозумів. Тут, в Арсеналі, все по-іншому. Футбол інший – інші гравці, інші способи гри.

Манчестер Юнайтед втратив капітана на дербі з Ман Сіті, але зможе розраховувати на подвійне підсилення атаки

У Манчестер Сіті все було інакше. Нападник не так часто торкався м’яча, що видно в іграх. І коли настав час торкатися м’яча, це був не нападник, тому що Гвардіола ставив півзахисника вище. Тож я наважився на зміни. Я багато говорив з Артетою про стиль Арсенала. Він знає мене, я – його. Я зрозумів, чого він від мене хоче. Зараз я вільний на полі, граю з усмішкою на обличчі і стараюсь з усіх сил показувати найкращу версію себе", – поділився Жезус у коментарі ESPN.

Нагадаємо, Габріел виступав за Ман Сіті з 2017 по 2022 роки, за який, загалом, провів 236 поєдинків та відзначився 95 голами та 46 асистами. В Арсеналі ж Жезус зіграв 8 офіційних матчів та відзначався 4 голами та 3 асистами.

Вулверхемптон – Манчестер Сіті: Холанд ще не забивав таких голів, а Золотий бутс уже можна закривати