УКР РУС

Ліга чемпіонів 2021/22: Шахтар отримав суперників у груповому турнірі – дежавю з грандами і "український слід"

26 серпня 2021 Читать на русском

У четвер, 26 серпня, відбулося жеребкування групового турніру Ліги чемпіонів УЄФА 2021/22. З ким зіграє Шахтар – читайте в цій новині на "Футбол 24".

Шахтар після драматичного проходу Монако в кваліфікації був посіяний у третьому кошику. Відповідно, "помаранчево-чорні" у груповому турнірі не могли зустрітися з Аталантою, РБ Лейпциг, Зальцбургом, Бенфікою, Порту, Аяксом, Зенітом та київським Динамо.

Результати жеребкування групового турніру ЛЧ – важкі суперники Динамо і Шахтаря, Яремчук повертається в Україну

За підсумками жеребкування суперниками Шахтаря у групі D стали Реал та Інтер, з якими "гірники" грали у минулому сезоні ЛЧ. Тоді підопічні ще Луїша Каштру двічі обіграли мадридців, а з міланцями розписали дві нульові нічиї. Третій опонент Шахтаря – Шериф, який очолює Юрій Вернидуб.

Команди, які посядуть перші два місця, вийдуть у плей-офф Ліги чемпіонів. Володар третього місця продовжить євросезон у Лізі Європи, а ті, хто фінішують останніми у квартетах, завершать виступи в єврокубках.

Поєдинки першого туру будуть зіграні 14 та 15 вересня.

До слова, поточний розіграш ЛЧ став для "гірників" 16-м за всю історію та 5-м поспіль. Найвище досягнення – чвертьфінал 2010/11. Ще тричі "помаранчево-чорні" грали в 1/8 фіналу.

"Такі матчі входять в історію": добрі діди Шахтаря, український Батістута, а на Росії бомбить – все про камбек у Харкові