УКР РУС

Інтер легко переграв Емполі, Рома здобула вольову перемогу над Кальярі, Ювентус зазнав прикрої поразки від Сассуоло

27 жовтня 2021 Читать на русском

В рамках 10-го туру італійської Серії А було проведено п'ять матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2021/22, 10-й тур

Удінезе – Верона – 1:1

Голи: Саксесс, 3 – Барак, 83 (пен)

Ювентус – Сассуоло – 1:2

Голи: Маккенні, 76 – Фраттезі, 44, Лопес, 90+5

Емполі – Інтер – 0:2

Голи: Д'Амброзіо, 34, Дімарко, 67

Вилучення: Річчі, 52 (Емполі)

Кальярі – Рома – 1:2

Голи: Паволетті, 52 – Ібаньєс, 71, Ло. Пеллегріні, 78

Лаціо – Фіорентина – 1:0

Гол: Педро, 52

Удінезе у рідних стінах приймав Верону. Господарям вдалось забити швидкий гол – вже на 3-й хвилині відзначився Саксесс, якому асистував Арслан. Гравці "старої синьйори" одразу кинулись в атаку, щоб зрівняти рахунок, але до перерви не змогли завдати жодного удару у сторону воріт.

Ювентус став одним з фігурантів трансферного скандалу в Італії – клуби приписували гравцям нереальні ціни

Вже наприкінці другої половини зустрічі гості таки зуміли зрівняти рахунок завдяки одинадцятиметровому, який без особливих проблем реалізував Барак. Зрештою, фінальний свисток зафіксував бойову нічию – 1:1.

Сассуоло на виїзді зустрічався з Ювентусом. Під завісу першого тайму гостям вдалось вийти уперед – Дефрель віддав блискучу розрізну на Фраттезі, який увірвався у штрафний майданчик та точним ударом перекинув голкіпера.

У середині другої половини поєдинку "б'янконері" зрівняли рахунок завдяки голу Маккенні. Це додало їм сил, і вони одразу пішли в атаку, але на останніх хвилинах зустрічі лише пропустили ще один – відзначився Лопес, якому асистував Берарді. У підсумку – прикра поразка Ювентуса – 1:2.

Інтер внаслідок серії невдач в останніх турах відстав від першої позиції аж на 10 очок, але у виїзному матчі проти Емполі можна було скоротити відставання до 7 залікових балів. Сімоне Індзагі провів певну ротацію, залишивши в запасі Джеко, однак на якість футболу цей хід не вплинув. В першому таймі "нерадзуррі" виглядали активніше й гостріше, заслужено відкривши рахунок на 34-й хвилині – відзначився Д'Амброзіо, який пробив головою в дальній кут після "черпачка" від Санчеса.

На перерву команди пішли за мінімальної переваги міланців, а через 6 хвилин після відновлення гри Емполі залишився у меншості через грубий фол Річчі. Після цього все стало зрозуміло. Вже на 67-й хвилині Інтер покарав господарів за грубість другим голом (Дімарко замкнув простріл Лаутаро), знявши питання щодо переможця. Гальярдіні на 75-й забив і третій, але гол скасували через офсайд. У підсумку, фінальний свисток зафіксував звитягу "нерадзуррі" з рахунком 0:2.

У паралельному поєдинку Рома прилетіла на Сардинію, аби перемогти Кальярі й перервати 3-матчеву безвиграшну серію. Втім, господарі не збиралися так просто віддавати очки. Вже на 8-й хвилині Белланова влучив у поперечку воріт римлян, потім острів'яни витримали 40 хвилин тиску з 8 ударами суперника, а на 52-й хвилині зустрічі підопічні Вальтера Маццарі ще й рахунок відкрили – це Паволетті скористався вдалим відскоком при замиканні подачі на Белланову. 1:0!

Рома, однак, підвищила оберти. В наступні 15 хвилин "вовки" провели низку небезпечних момент, теж влучивши у поперечку, а на 71-й гості таки зрівняли (Ібаньєс замкнув навіс з кутового). 1:1! На 78-й же хвилині клас підопічних Жозе Моурінью дався взнаки – Лоренцо Пеллегріні красивим ударом зі стандарту влучив у ближню дев'ятку. 1:2! Кальярі, попри велику кількість часу (зокрема, і компенсованого), так і не відігрався. Рома святкує вольову перемогу й підіймається на четверту позицію!

Лаціо після сенсаційного розгрому у Вероні намагався реабілітуватись перед власними вболівальниками, хоча суперник у "орлів" був серйозним – в гості приїхала Фіорентина. Перший тайм зустрічі виявився доволі нудним, але господарі мали два небезпечних моменти (Іммобіле запоров вихід віч-на-віч, класний постріл Лаццарі витягнув Тераччано). "Фіалки" таких нагод не створили.

На початку другого тайму "лаціале" конвертували свою перевагу в гостроті у гол, розкатавши красиву комбінацію з блискучим пострілом Педро у ближню дев'ятку – 1:0! Це був передостанній удар господарів по перерві, однак і гості мало що створили біля чужих воріт. У підсумку, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Лаціо.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ