УКР РУС

Ювентус зазнав другої поразки поспіль, програвши Удінезе вдома – Інтер зберіг чемпіонський відривbomb

12 лютого 23:43 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

Ювентус в рамках 24-го туру італійської Серії А 2023/24 зазнав домашньої поразки від Удінезе (0:1). Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Ювентус програв Інтеру у попередньому турі, але відставання від першої позиції ще можна було відіграти. Бракувало всього сім очок. Принаймні, це можливо у теорії – на практиці ж туринці ризикували пропустити уперед Мілан, який відставав на один заліковий бал.

Мілан обіграв Наполі: гол Тео приніс першу перемогу на Сан-Сіро за 9 років, Піолі зрівнявся з легендою

Саме тому "б'янконері" необхідно було перемагати Удінезе. Благо, поєдинок проходив у Турині. Ніхто не сподівався не феєрію підопічних Массімо Аллегрі (його футбол є антонімом до слова "феєрія"), але перемогу очікували – все ж, у гості приїхала 17 команда чемпіонату. Тільки от фріульцям забули повідомити, що вони сьогодні мають програти.

Ювентус володів м'ячем 71% чаусу, завдав вдвічі більше ударів і мав у два рази вищий показник очікуваних голів, але забити вдалося аж на 60-й хвилині – це Мілік вколотив сферу в сітку. Втім, взяття воріт скасували через вихід "круглого" за межі поля. Що найбільш важливо, господарі горіли на ту мить з рахунком 0:1.

Удінезе вийшов уперед ще на 25-й хвилині зусиллями Джанетті. Захисники "Старої синьйори" не змогли вибити подачу зі стандарту (гостям допоміг вдалий чирк головою у виконанні Лукки), причому Алекс Сандро скинув м'яч на суперника – той забивав з чотирьох метрів.

Часу відігратись було вдосталь, але Ювентус так і не зробив цього. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Удінезе. Фріульці перервали 5-матчеву безвиграшну серію та відірвались від зони вильоту на три очки. Ювентус же програв вдруге поспіль, а загалом команда не знає тріумфів протягом трьох турів.

Аталанта розгромила Дженоа: Маліновський забив красу і привіз гол, де Кетеларе шедевром змушує Мілан кусати лікті