УКР РУС

Ювентус втримав перемогу над Фіорентиною, перерваши 4-матчеву безвиграшну серію – арбітр скасував три голи туринцівlight

7 квітня 23:43 Читать на русском
СПЕЦПРОЄКТ
Автор: Тарас Котів

Ювентус у рамках 31-го туру італійської Серії А 2023/24 переміг Фіорентину (1:0). Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Ювентус підходив до домашки з Фіорентиною, маючи за плечима 4-матчеву безвиграшну в Серії А. Це чинило тиск не тільки у психологічному плані, а і в турнірному – туринці наблизились до падіння із зони ЛЧ, адже відрив від п'ятої позиції скоротився до чотирьох очок. Варто не забувати і про принциповий характер протистояння з "фіалками", хоча навряд сучасні футболісти (окрім екс-флорентійців Влаховіча та К'єзи) пам'ятають про ворожнечу тіфозі.

Ювентус обрав нового тренера – топ-інсайдер повідомив про угоду з творцем головної сенсації Серії А

Хай там як, а Юве була потрібна виключно перемога. Підопічні Массімо Аллегрі так налаштувались, що просто змели гостей у першому таймі. "Б'янконері" забили чотири голи до 32-ї хвилини – втім, три із них скасували через офсайд. Записати своє ім'я у протокол бомбардирів могли Маккені, Бремер і Влаховіч. Цікаво, що останній неабияк тішився, коли забив колишньому клубу.

Краще, ніж гол, забитий улюбленою командою на останніх хвилинах, може бути лиш перегляд цього матчу з чипсами Lay’s та пивом. Чипси 100% якості, що виготовлені в Україні, допоможуть зробити смак перемоги ще насиченішим і незабутнім.
Підтримуйте улюблену команду разом з Lay’s – спонсором Ліги чемпіонів! Адже є Lay’s? Буде футбол!

Втім, влучний постріл Гатті на 21-й хвилині пройшов без порушення правил. Бремер замкнув подачу з кутового, пробивши головою у поперечину, а Федеріко з кількох метрів зіграв на добиванні. 1:0! Це вже четвертий гол Федеріко у поточному сезоні Серії А – жоден центрбек у топ-5 лігах Європи не забивав стільки.

Вирвавшись уперед, команда Массімо Аллегрі вдалася до звичного маневру. "Стара синьйора" відійшла назад і почала сушити гру, час від часу контратакуючи. Голкіпер "фіалок" у другій половині першого тайму відпочивав – а у його партнерів нічого не виходило попереду. Гості завдали всього 4 удари сумарною гостротою в 0,09 очікуваних голів.

На щастя, Ювентус прокинувся. Вже за три хвилини по перерві відзначитись міг К'єза, який прорвався лівим флангом і пробив з лівого кута штрафного, однак вийшло занадто слабко. На 55-й же простріл Костіча у власні ворота ледь не зрізав Міленковіч – м'яч пролетів у сантиметрах від правої стійки! Ще за чотири хвилини свіжий Їлдиз виривався віч-на-віч, але Кайоде в останню мить наздогнав і не дав пробити.

Щастя туринської тіфозерії тривало недовго. Трішки поатакувавши, Ювентус різко вимкнувся. Макс знову почав сушити гру – от тільки тепер тактика вже не працювала. Фіорентина почала створювати момент за моментом. Так, на 70-й хвилині Ніко Гонсалес розкрутив Данілу на краю штрафного й завдав потужного удару, але м'яч чомусь пролетів паралельно воротам.

Ще за чотири Ніко наважився на обвідний удар з правого кута карного майданчика. Цього разу сфера полетіла ідеальню в дальню дев'ять, однак Щенсни кінчиками пальців перервів її у поперечку! На 84-й же герой міг стати антигероєм, вибивши простріл вздовж лінії воротарського прямо в ноги Бельтрану – втім, Фран із 7-8 метрів поцілив у партнера по команді!

Зрештою, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Ювентуса. Туринці перервали 4-матчеву безвиграшну серію, набрали 62 очки й відірвались від п'ятої позиції на сім залікових балів. Фіорентина ж тримається десятою з 43 заліковими балами в активі.

Анчелотті – творець рекордів ЛЧ: насолоджуємося величчю тренера Луніна і Шевченка на порозі солідного ювілею