УКР РУС

Ювентус можуть дискваліфікувати з єврокубків – футболістам також загрожує покарання

21 грудня 2022 Читать на русском

Відставка керівництва жодним чином не допомогла Ювентусу позбутися проблем із правосуддям.

Фінансові махінації коштували посад Андреа Аньєллі та Павелу Недведу, які були змушені подати у відставку. Проте звільнення функціонерів не рятує клуб від розслідувань їхніх правопорушень. Туринцям інкримінують завищення сум трансферів з метою отримання приросту капіталу.

Зідан має запасний план на випадок провалу зі збірною Франції – легенда готує повернення

За інформацією La Gazzetta dello Sport, інстанція з фінансового контролю клубів УЄФА розпочала перевірку справ Ювентуса. Якщо за підсумками розслідування виявиться, що "фінансове становище клубу значно відрізнялося від того, як його оцінювала CFCB" у минулому, або "з'являються нові істотні факти", туринці не зможуть уникнути санкцій.

Можливі покарання для Ювентуса: штраф, утримання доходів, отриманих від виступу на турнірах УЄФА, обмеження на реєстрацію гравців списку А для участі в єврокубках, дискваліфікація на поточний рік або виключення з участі у змаганнях УЄФА в майбутньому.

Прокуратура Турина підозрює Ювентус у 22 неправомірних трансферних операціях

Також під загрозою опинилися деякі чинні та колишні гравці "Старої синьйори". Річ у тому, як футболісти отримували зарплату. Вони нібито відмовлялися від виплат під час найгарячішої фази пандемії, але насправді отримували свої гроші в обхід контрольних органів. Якщо провину зможуть довести, то найбільш злісних порушників можуть навіть дискваліфікувати.